ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΗ. Κοροϊδεύουν τον κόσμο;

Η εφημερίδα μας πληροφορήθηκε ότι στα Πομακοχώρια της Μυρτίσκης, του Καρδάμου και του Κόβαλου, έγινε προσπάθεια συλλογής υπογραφών από τους κατοίκους, μετά από υπόδειξη του κοινοτάρχη, Εμίνογλου Μεμέτ, για να παραμείνει η κοινότητα ως έχει στο νέο χωροταξικό χάρτη («Καλλικράτη»).

 
Κοινότητα ΟργάνηςΌμως, το γεγονός ότι οι υπογραφές μπαίνουν σε λευκό χαρτί, χωρίς κείμενο που να το συνοδεύει και να δικαιολογεί το λόγο συλλογής των υπογραφών μας βάζει σε έντονες υποψίες, αν θυμηθούμε την πρόσφατη κοινή δήλωση της αντινομάρχου Ροδόπης Σιμπέλ Μουσταφάογλου, του Μεχμέτ Δεβετζήογλου, και του προέδρου της Κοινότητας Οργάνης Μεχμέτ Εμίνογλου, προς τη Θ. Δραγώνα, ότι αναφορικά με τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία και την επιθυμία τους να εισαχθεί η Τουρκική «υπάρχει σωρεία υπογραφών που το αναδεικνύουν ως αίτημα πρώτης προτεραιότητας».
 
Καθώς, λοιπόν, κανείς από τους Πομάκους κατοίκους της Οργάνης δε γνωρίζει τίποτα για συλλογή υπογραφών σχετικά με τα «δίγλωσσα» νηπιαγωγεία, η εφημερίδα μας εφιστά την προσοχή σε όλους, να σταματήσουν οποιαδήποτε κίνηση υπογραφών σε χαρτί που δεν θα γράφει για ποιο λόγο γίνεται.
 
Προτρέπουμε δε τον κοινοτάρχη να δώσει στη δημοσιότητα, τόσο τις υπογραφές που μαζεύτηκαν για τη διατήρηση της κοινότητας ως έχει στο σχέδιο «Καλλικράτης», όσο και τις υποτιθέμενες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων, αν υπάρχουν.
 
(τεύχος 42, Ιούνιος 2010)

 

Κατηγορία: