Τρομοκρατία στα Πομακοχώρια Θύματα χριστιανοί δάσκαλοι Φασιστικές συστάσεις(!)

Άλλο ένα θλιβερό περιστατικό τρομοκρατίας  στα Πομακοχώρια- σε μία ατελείωτη σειρά παρόμοιων  γεγονότων- προστέθηκε πριν από λίγες μέρες.  Πρωταγωνιστές γενίτσαροι Πομάκοι εμφορούμενοι από  άσβεστο ανθελληνικό μίσος το οποίο υποκινείται και  συντηρείται από κέντρα έξω και μέσα από την Ελλάδα.  Νέο θύμα μία δασκάλα στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο  Εχίνου, η Δάφνη Σταυράκη, η οποία, όπως όλοι οι άλλοι,  στέλνονται σε σφηκοφωλιές, χωρίς να γνωρίζουν πού πάνε.
    
Όλα ξεκίνησαν από σχόλιό της στη σελίδα μέσων  κοινωνικής δικτύωσης «Θρακικό Παρατηρητήριο» σχετικά  με την επιστολή διαμαρτυρίας των προέδρων της ΕΠΑΘ  στον υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη για το θέμα της χρήσης της τουρκικής.  
Το περιεχόμενό του ήταν το εξής:
«Νομίζω πως ο κ. Φίλης με τις γνώσεις που έχει πάνω στα θέματα της Παιδείας, θα τα λύσει όλα...Άλλωστε είναι γνωστό πλέον πόσο αγαπάει την Ελλάδα και υποστηρίζει τη  χώρα του...Η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή  βάση με κάθε τρόπο, το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει! Και  επιτέλους όποιος και όποια δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί  απλά να βγάλει ένα διαβατήριο για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να πάει να μείνει  εκεί...»
    
Το σχόλιο δεν έμεινε απαρατήρητο. Είναι  προφανές ότι υπάρχουν μηχανισμοί, οι οποίοι  παρακολουθούν, την προσωπική ζωή των δασκάλων στα  Πομακοχώρια. Το σχόλιο της δασκάλας «καταγράφηκε»  και αποθηκεύθηκε, τόσο γρήγορα χρονικά, ώστε μόνο  κάποιος που παρακολουθεί στοχευμένα το λογαριασμό της  θα μπορούσε να το επισημάνει.

Το σχόλιο ουδόλως αφορούσε το σχολείο του Εχίνου όπου υπηρετεί, αλλά  ήταν μία στιγμιαία προσωπική  άποψη, από αυτές που κατά χιλιάδες  διατυπώνονται στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης. Όμως στα Πομακοχώρια  η ελευθερία του λόγου και η αντίθετη  άποψη δεν είναι αποδεκτές από τους οπαδούς του τουρκικού εθνικισμού.  Φαίνεται πως το παράδειγμα  των  ατελείωτων  φυλακίσεων  δημοσιογράφων στην Τουρκία,  ενέπνευσε όχι μόνο τη οργανωμένη  μερίδα των εξτρεμιστών του Εχίνου,  αλλά  και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Χουσείν Ζεϊμπέκ.


    
Σε λίγες μέρες εμφανίστηκαν  στον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Εχίνου, ο καταδικασμένος για τραμπουκισμούς  σε βάρος του ιμάμη Ρόδου και πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  Μέτσο Ιλτέρ, μαζί με τον προοδευτικό (!) βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ  και άλλους δύο μειονοτικούς, προκειμένου να ζητήσουν ...εξηγήσεις και να προβούν  σε ...συστάσεις υπό τύπον ασφαλίτικου  μηχανισμού άλλων εποχών, για ένα σχόλιο  μιας δασκάλας, το οποίο δεν είχε καμία  σχέση με το σχολείο ή τους μαθητές της.
    
Μετά τη συνάντηση, δήλωσαν  στον εθνικιστικό μειονοτικό Τύπο (γεγονός  που αποδεικνύει ότι δεν ήταν αυθόρμητη  η αντίδρασή τους), μεταξύ άλλων, με  απίστευτο κυνισμό:
    
Μέτσο  Ιλτέρ  (ο  καταδικασμένος για τραμπουκισμό σε  βάρος του νόμιμου ιμάμη Ρόδου): « Η ανάρτηση της δασκάλας Δάφνης Σταυράκη, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.  Ο πρώτος που αποκάλυψε το περιστατικό  ήταν ο επιχειρηματίας του χωριού μας Χαμντί Σεφέρ. Ζητήσαμε σχετικά με αυτά τα  θέματα να γίνονται υπενθυμίσεις προς τους δασκάλους, όχι μια φορά στους τρεις μήνες,  αλλά κάθε μήνα»

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (...αριστερός/προοδευτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ): «Η δασκάλα  ασκεί κριτική στο υπουργείο Παιδείας, επειδή έκανε βήμα  πίσω στο θέμα της οδηγίας που περιόριζε την χρήση των τουρκικών. Εμείς κάναμε τις  δέουσες κινήσεις και προειδοποιήσεις!»
    
Σχόλιο 1: Το πρόβλημα του αυγού του φιδιού, δεν είναι στο φίδι, αλλά αυτοί που το  ανέχονται, το συντηρούν και το εκθρέφουν

Σχόλιο 2: Μπορείτε να φαντασθείτε τι παθαίνει όποιος Πομάκος βρει το θάρρος να  δηλώσει ότι δεν είναι Τούρκος, αλλά Πομάκος. Ποιος θα τον προστατεύσει από τους  οργανωμένους τραμπούκους, από τους κυβερνητικούς βουλευτές, από το τουρκικό  προξενείο, από την μακαρίως κοιμώμενη τοπική κοινωνία (αλλά εξόχως ενεργητική  για καρναβαλικές εκδηλώσεις και χορούς...) και από το ανίσχυρο και μη εμφανιζόμενο  ελληνικό κράτος;
    
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του  δημοτικού του Εχίνου, Μέτσο Ιλτέρ, το Νοέμβριο του 2012, είχε συλληφθεί στο νησί  της Ρόδου για επίθεση, σε βάρος του νόμιμου ιμάμη του τεμένους της Ρόδου, Καραλή  Χασάν.
    
Ο Μέτσο Ιλτέρ στον τραμπουκισμό της Ρόδου συνεργάστηκε με τον  υπήκοο Τουρκίας Sunusi Misirοğlu, ο οποίος αφού καταδικάσθηκε για την πράξη  του απελάθηκε αμέσως στην Τουρκία. Αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι σχετιζόταν  με το στενό περιβάλλον του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν και ενεργούσε για  λογαριασμό της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ.
    
Συγκεκριμένα, οι δυο κατηγορούμενοι είχαν μπει στο μουσουλμανικό  τέμενος, κατά την διάρκεια της προσευχής, χειροδίκησαν και απώθησαν τον νόμιμο  ιμάμη. Μετά την υποβολή μήνυσης η αστυνομία τους συνέλαβε και τους οδήγησε στο  αυτόφωρο.
    
Και πάλι ο βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ είχε βρεθεί με το Μέτσο Ιλτέρ στη  Ρόδο, όπως φαίνεται στη φωτο. που δημοσιεύουμε. Προφανώς έχουν παλαιά και  γόνιμη δημοκρατική συνεργασία...
    
Σημειώνουμε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης)  δημοσιοποίησαν την ακόλουθη ανακοίνωση συμπαράστασης στη δασκάλα: «τις  τελευταίες ώρες παρακολουθούμε μια πολύ κακή σκηνοθεσία «αποδόμησης» της προσωπικότητας μιας δασκάλας που υπηρετεί στον Εχίνο, λόγω ενός σχολίου της  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θυμίζουμε ότι το δικαίωμα  στην ελευθερία της έκφρασης αναγνωρίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα παγκοσμίως.  Καταδικάζουμε απερίφραστα την μεθοδευμένη στοχοποίηση της δασκάλας, την  μεθοδευμένη στοχοποίηση του πολίτη και στεκόμαστε δίπλα στην Δάφνη Σταυράκη  και απέναντι σε όσους παραβιάζουν εκ του πονηρού ανθρώπινα δικαιώματα  χρησιμοποιώντας για ακόμη μια φορά τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, αλλά και των ανθρώπων αυτών που με πολύ σεβασμό και αγάπη μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά  μας»

Τεύχος 83, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2016

Κατηγορία: