ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΧΑ- Παράδοξα στην Ελληνική Θρακο-Μπανανία!

Γυναίκες περνάνε πάνω από τη γέφυρα-κορμό δένδρου στο Πομακοχώρι ΣμίνθηΤο Ελληνόφωνο τουρκοκεντρικό πελατειακό σύστημα έχει αστείρευτη φαντασία, η οποία ενόψει εκλογών δίνει μοναδικές πινελιές δημιουργικής έξαρσης.
 
Έκπληκτοι διαπιστώσαμε πρωτοφανή κινητοποίηση μηχανημάτων και θηριωδών γερανών, οι οποίοι παρήλασαν από το χωριό Κάλχας (λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή), προκειμένου να στηθεί στρατιωτική γέφυρα για να εξυπηρετήσει τις …ανάγκες των τουρκογενών κατοίκων! Το περίεργο είναι ότι η γέφυρα στήθηκε μόλις λίγα μέτρα από την υφιστάμενη τσιμεντένια γέφυρα.
 
Η στρατιωτική γέφυρα στον Κάλχα_ Πίσω διακρίνονται οι βάσεις της δεύτερης τσιμεντένιας γέφυραςΤέτοιο φαινόμενο δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει σε άλλη περιοχή της Ελλάδας, να υπάρχουν δηλαδή δύο γέφυρες η μία δίπλα στην άλλη (τσιμεντένια και στρατιωτική). Δεν θα επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο ούτε θααναφερθούμε στο παρασκήνιο, διότι οι αναγνώστες της Ζαγάλισα είναι αρκούντως ενημερωμένοι και υποψιασμένοι για να αντιληφθούν τι κρύβεται πίσω από αυτή την αθώα όσο και πρωτοφανή ενέργεια.
 
Θα επισημάνουμε όμως για άλλη μία φορά την αναισθησία χιλίων καρδιναλίων ή αν προτιμάτε χιλίων (ψευτο)μουφτήδων, που χαρακτηρίζει τους αρμοδίους για τα αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πομακοχώρια, τόσο στο νομό Ροδόπης, όσο και στο νομό Ξάνθης.
 
Το σουρεαλιστικό γεφύρι της ...Άρτας, στο Πομακοχώρι Κάτω Κάρδαμος.Θυμίζουμε μόνο τα πυκνά δημοσιεύματα της Ζαγάλισα για την ανάγκη δημιουργίας πεζογέφυρας στην Σμίνθη (Ζαγάλισα φ. 39, 17/3/2010) και την περίπτωση του Κάτω Κάρδαμου (Ζαγάλισα φ. 44, 19/8/2010), όπου μια σουρεαλιστική κατασκευή χρησιμοποιείται για γέφυρα.
 
Αυτή είναι η διαφορά αντιμετώπισης Πομάκων και τουρκογενών στην Ελληνική Θράκη. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε αποτυπώνουν εύγλωττα τη ρατσιστική Θρακική πραγματικότητα.
Απολαύστε!
 
(τεύχος 46, Οκτώβριος 2010)
 
Κατηγορία: