Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Παράρτημα Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων στη Γλαύκη

Παράρτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο χωριό Γλαύκη του ν. Ξάνθης. Το εντευκτήριο του Παραρτήματος επισκέπτονται όλο και περισσότερα μέλη-φίλοι του Συλλόγου, ενώ κάποιοι ζητούν και αιτήσεις για εγγραφές.

Ο χώρος, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, κ. Κεμάλ Φαρζλή, λειτουργεί με στόχο να φιλοξενεί όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους και γενικά να παράσχει ευχάριστες στιγμές, καθώς διαθέτει τηλεόραση, αλλά και παιχνίδια που αρέσουν στους έφηβους της περιοχής.

Στην αίθουσα υπάρχει και μικρή βιβλιοθήκη η οποία έλκει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, όπως και τα φύλλα της ΖΑΓΑΛΙΣΑ που βρίσκονται στη διάθεση όλων.

Στόχος είναι να εμπλουτισθεί η βιβλιοθήκη στο άμεσο μέλλον με επιστημονικά και ιστορικά βιβλία.

Για το μέλλον προγραμματίζονται εκδηλώσεις, αλλά και δράσεις με μέλη και φίλους του συλλόγου, όπως η διανομή τροφίμων και ειδών ρουχισμού σε άπορες οικογένειες της περιοχής ή επιμορφωτικές ομιλίες από ειδικούς διαφόρων επιστημονικών κλάδων.

Το εντευκτήριο έχει διαμορφωθεί σε ένα φιλικό χώρο, όπου μπορεί το κάθε μέλος ή φίλος του συλλόγου να περάσει ευχάριστες στιγμές και να ανταλλάξει απόψεις και προβληματισμούς.

Εκτιμούμε ότι η δημιουργία του εντευκτηρίου είναι ένα μικρό, αλλά ταυτόχρονα πρωτοποριακό βήμα στην ακόμα μεγαλύτερη καθιέρωση του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων στην ορεινή Ξάνθη.

Για ομαδικές επισκέψεις απαιτείται προσυνεννόηση είτε με την εφημερίδα μας είτε με τον αντιπρόεδρο κ. Κεμάλ Φαρζλή.

Τεύχος 70, Δεκέμβριος 2013-Ιανουάριος 2014