Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Παρακράτος- Απώτερος στόχος η ΖΑΓΑΛΙΣΑ

Σοβαρό περιστατικό βίαιης επίθεσης σημειώθηκε στον Εχίνο, στις 1.8.2012 με θύμα συγγενικό πρόσωπο συντάκτη της Ζαγάλισα. Το θύμα δέχτηκε αναίτια επίθεση από εκτουρκισμένο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ούρλιαζε: «η οικογένειά σας είναι …Πομάκοι και γράφετε και στις εφημερίδες για τους Πομάκους!». Το θύμα μεταφέρθηκε από άλλους κατοίκους στο Κέντρο Υγείας Εχίνου. Οι ώρες περνούσαν και ο μάγκας κυκλοφορούσε ελεύθερος, επαναπαυμένος στις δάφνες του άνανδρου κατορθώματός του.

Η συντακτική ομάδα της Ζαγάλισα αντέδρασε άμεσα και έντονα. Όμως για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε ότι η τουρκοφοβία σε συνδυασμό με την αδιαφορία είναι κυρίαρχες πραγματικότητες στη Θράκη. Σκεφτήκαμε ότι εάν το θύμα ήταν πράκτορας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, τότε, θα γινόταν χαμός, Η δημοκρατική ευαισθησία και η ανθρωπιστική επαγρύπνηση των ελληνόφωνων τενεκέδων θα ξεχείλιζε στους δρόμους. Όλοι θα έσπευδαν να πιέσουν για να συλληφθεί ο δράστης. Αλλά, τώρα, σιγά τα …ωά! Έδειραν μια Πομάκα, και τι έγινε; Θα διαμαρτυρηθεί κανείς, μήπως κάποιος βουλευτής, μήπως κάποιος δήμαρχος, μήπως ο περιφερειάρχης, μήπως κάποιος υπουργός, μήπως κάποια φεμινιστική οργάνωση;

Πάντως, είναι γεγονός ότι το κράτος φρόντισε να απογυμνώσει τα Πομακοχώρια από αστυνομική παρουσία. Ο αστυνομικός υπηρεσίας στον Εχίνο, τόνιζε ότι στο τμήμα υπήρχε μόνο ένα άτομο επιφυλακή, το οποίο φυσικά δεν μπορούσε να το εγκαταλείψει για να πάει να συλλάβει το δράστη. Ουσιαστικά δεν είχε καμιά επιχειρησιακή δυνατότητα. Τελικά, αργά το βράδυ, έφθασε περιπολικό από τη Ξάνθη, ο δράστης συνελήφθη και την επομένη το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Ξάνθης.

Αναρωτιόμαστε, εάν για να νιώθουμε ασφαλείς στην Ελληνική Θράκη, πρέπει να γίνουμε Τούρκοι, να τρέχουμε πίσω από τους πληρωμένους πράκτορες της Άγκυρας, να φτύνουμε και να κλέβουμε την Ελλάδα και να πανηγυρίζουμε σε κάθε οικονομική ή κοινωνική της καταστροφή.

Ουδέποτε δημιουργήσαμε για τους εαυτούς μας την εικόνα του ήρωα, αλλά, πραγματικά, όσοι Πομάκοι μας ακολουθούν στη Ζαγάλισα και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων, είναι Ήρωες!

Αδέλφια, κρατάτε, θα έρθει η ώρα που θα τους τσακίσουμε

Τεύχος 62, Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2012

Κατηγορία: