Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ της 18ης και 25ης Μαΐου από τη σκοπιά της ΖΑΓΑΛΙΣΑ

Οι περιφερειακές, δημοτικές και ευρωεκλογές είναι πλέον παρελθόν. Κόμματα και πολιτικοί, όπως πάντα, τις ανέλυσαν, έβγαλαν συμπεράσματα, πήραν τα μηνύματα, πανηγύρισαν τις επιτυχίες τους όλοι, πλην του κόμματος της «σοφής» καθηγήτριας κας Ρεπούση και του πολιτικώς περιστρεφόμενου μουσουλμάνου πολιτικού και τέως βουλευτού Ιλχάν Αχμέτ, της ΔΗ.ΜΑΡ, η οποία συνετρίβη τοπικά και πανελλαδικά.

Εμείς, σαν Ζαγάλισα, δεν θα κάνουμε ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δεν μας ενδιαφέρουν τα ποσοστά που έλαβαν, ούτε τα πρόσωπα που εκλέχτηκαν ή τα πρόσωπα που έχασαν τα αξιώματά τους. Μας ενδιαφέρουν και μας θλίβουν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελληνική Θράκη και ειδικά στους Ν. Ξάνθης και Ροδόπης, διότι ο Αγάς (ο πρόξενος Κομοτηνής) ο ουσιαστικός περιφερειάρχης της περιοχής, κατάφερε να παρουσιάσει τη μουσουλμανική μειονότητα, που αποτελείται από Πομάκους, Αθιγγάνους, Κιρκάσιους, Τσιτάκιδες, Γκατζάλιδες και λοιπούς, σαν Τουρκική και ενιαία.

Σαν Πομάκος, θλίβομαι και αισθάνομαι προδομένος από την ίδια μου την πατρίδα, διότι ανεπαρκείς τοπικοί ιθύνοντες, επέτρεψαν να μας επικολλήσουν μία ευδεπίγραφη πινακίδα και μας παρουσίασαν όλους σαν Τούρκους με μοναδικό κριτήριο ένα κάλπικο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να κατηγορείται το τρίτο σε δύναμη κόμμα ως εγκληματική οργάνωση και να κωφεύουν μπροστά στο σοβινιστικό και ρατσιστικό κόμμα (ΚΙΕΦ), που διασπείρει διχόνοια, μισαλλοδοξία και έχθρα.

Με μοναδικό σπόνσορα τον πρόξενο Κομοτηνής, το ΚΙΕΦ λειτούργησε σαν πραγματική εγκληματική οργάνωση, [στερείται παντός τύπου κομματικών διεργασιών, προγραμμάτων κ.τ.λ.]. Μουσουλμάνοι εκλογείς, που δεν ψήφισαν το κόμμα, τους αποκαλούσαν τσογλάνια και πουλημένους χαφιέδες κατά της Ελλάδας.

Τα ελληνικά κόμματα και οι υποψήφιοι τους πρέπει να πάψουν να υποκρίνονται και να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. Το χρώμα του χάρτη της βραδιάς των εκλογών της ελληνικής Θράκης δεν τιμά κανένα ελληνικό κόμμα και δεν μπορεί να αισθάνεται κανένας πρόεδρος υπερήφανος για το προκύψαν εκλογικό αποτέλεσμα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, που το κόμμα του πρώτευσε πανελλαδικά, στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, κατάντησε ουραγός.

Με το κόμμα του είναι εκλεγμένοι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, δεν πρέπει να ζητήσει τον λόγο από αυτούς, γιατί έτρεχαν πίσω από τους υποψήφιους του Κ.Ι.Ε.Φ;

Έχουμε πλείστα στοιχεία επ’ αυτού και είναι όλα στη διάθεσή του. Και η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να σταθεί στο ύψος της, να μην στρουθοκαμηλίζει, να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα αποσοβώντας τέτοια εκτρώματα που απειλούν την ομόνοια και την ομαλή συμβίωση των δύο σύνοικων στοιχείων στην Θράκη.

Ο τύπος και τα Μ.Μ.Ε. να προβάλουν το πραγματικό πρόβλημα της Θράκης και να μην θυσιάζουν την αλήθεια στο βωμό της ακροαματικότητας. Ο ισχυρισμός ότι το Κ.Ι.ΕΦ. χρηματοδοτήθηκε από Ελληνικά κόμματα για να μην πρωτεύσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι προπέτασμα καπνού για να καλύψουν και να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους.

Η κυβέρνηση, πρέπει να ξηλώσει τους καρεκλοκένταυρους, που δεν τιμούν το δημόσιο χρήμα από τα κονδύλια του κράτους, και για άλλη μια φορά αποδείχτηκαν μικρότεροι των περιστάσεων και ανεπαρκείς.

Δημόσιοι λειτουργοί που μετά την συνταξιοδότησή τους ξανά - προσλαμβάνονται ως ειδικοί «μεμετολόγοι» και ως αναντικατάστατοι (!) στον τομέα τους. Απέτυχαν (όπως πάντα στο παρελθόν) οικτρά οι κύριοι αυτοί, αλλά ακόμα συνεχίζουν το καταστροφικό για τη Θράκη έργο τους…

Εάν τυχόν έχουν την παραμικρή αμφιβολία, τους θυμίζω μόνο ότι για να συμπληρώσουν τις λίστες των κουτσουρεμένων συνδυασμών, οι κύριοι αυτοί χρειάστηκαν και την αρωγή του προξένου και πλήρωσαν μέχρι και τρία αδέλφια και ανθρώπους άσχετους με την πολιτική, για να είναι υποψήφιοι στο ίδιο Δήμο και στον ίδιο συνδυασμό. Πάρα ταύτα κατάφεραν και κατεβάσανε συνδυασμούς με τα οικτρά αποτελέσματα γι’ αυτούς, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν εκτός παιγνιδιού.

Ανέκαθεν ήταν εκτός παιχνιδιού, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να δικαιολογηθούν κάποια… κονδύλια! Μονίμως παραπλανούν την Αθήνα με κατασκευασμένες αναφορές, κομμένες και ραμμένες στην ανεπάρκειά τους και σε όποια άλλα συμφέροντά τους…

Το ωραίο είναι ότι επιβιώνουν πάντα με τις αλλαγές ηγεσίας είτε τοπικά είτε κεντρικά! Όσο δεν καθαρίζει η κόπρος του Αυγείου από τις υπηρεσίες δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα η Θράκη.

Άρθρο του Ιμάμ Αχμέτ

Τεύχος 73, Ιούνιος - Ιούλιος 2014

 

Κατηγορία: