Ο ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ: Τρομοκράτησαν διοργανωτές Πομάκικης εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη. Αγανάκτηση σε όλους τους Πομάκους της Τουρκίας

Η Ζαγάλισα είχε από καιρό σημειώσει ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Πομάκοι της Τουρκίας, άρχισαν να οργανώνονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τη στιγμή μάλιστα που η τουρκική κοινωνία τους αντιμετωπίζει ως ξένους και όχι ως «ομοεθνείς». Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές οικογένειες Πομάκων αποφεύγουν να παντρέψουν τα παιδιά τους με Τούρκους. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν είχε ξεχωρίσει τους Πομάκους στις μη τουρκικές μειονότητες της Τουρκίας, βάζοντάς τους δίπλα στους Κούρδους, τους Κιρκασίους, τους Αρμενίους κ.ά. (βλ. εφημ Ζαγάλισα, 10 Νοεμ. 2009).

 Ο διοργανωτής της Πομακικής εκδήλωσης Νιχάτ ΤσολάκΣτις 23 Ιανουαρίου 2010, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί Συνάντηση Πομάκικου Πολιτισμού και Τέχνης στην Κωνσταντινούπολη (στο Jeans Coffee House στην περιοχή Beyoğlu). Η εκδήλωση είχε διαφημιστεί μέσα από το διαδίκτυο, γεγονός που ξεσήκωσε το τουρκικό παρακράτος και τους συλλόγους των μουσουλμάνων από την Ελληνική Θράκη που ζουν στην Κωνσταντινούπολη. Είναι δε γνωστό ότι οι Σύλλογοι αυτοί έχουν μέλη τους παραστρατιωτικούς, απόστρατους αξιωματικούς και άλλα «λουλούδια» του Κεμαλισμού. Η υπόθεση Εργκένεκον επιβεβαίωσε ότι ακόμα και δολοφόνοι σχετίζονται μαζί τους. Επικεφαλής των συλλόγων είναι ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, ο οποίος και πρωτοστατεί κατά καιρούς σε επιθέσεις εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
 
Η «ένδοξη» νεολαία του εν λόγω συλλόγου, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Σελαχατίν Γιλντίζ, προπηλάκισε όσους επεδίωξαν να συμμετάσχουν στην Πομακική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη και ουσιαστικά την ματαίωσαν. Στη συνέχεια πανηγυρίζοντας για την πράξη τους, εξέδωσαν ανακοίνωση, για να ενημερώσουν τους πάντες ότι ο εχθρός (Πομάκοι) νικήθηκε μέσα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
 
ο δελτίο τύπου του Συλλόγου ΑλληλεγγύηςΣτο δελτίο τύπου που κυκλοφόρησαν με την ένδειξη ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ και το οποίο με μεγάλη ικανοποίηση δημοσίευσαν οι τουρκόφωνες εφημερίδες της Ελληνικής Θράκης, αναφέρουν μεταξύ άλλων «Χάρη στις προσπάθειες των δυτικοθρακιωτών νέων και του πρώην προέδρου μας η εκδήλωση ματαιώθηκε…Οι προβοκάτορες πιάστηκαν επ΄ αυτοφώρω. Η κοινωνία μας έχει τη δύναμη να αποτρέπει τέτοιες διασπαστικές κινήσεις…Ευχαριστούμε θερμά τους νέους δυτικοθρακιώτες και τον πρώην πρόεδρο Σελαχατίν Γιλντίζ…». Η Τουρκική βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο!
 
Η εφημερίδα Ζαγάλισα εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Πομάκους της Τουρκίας και δηλώνει ότι δια μέσω του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων το θέμα θα φθάσει σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές.
 
(Τεύχος 38, Φεβρουάριος 2010)
Κατηγορία: