Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΓΑΝΗΣ Όταν η Ζαγάλισα κερδίζει μάχες

Δυστυχώς, για να εκπληρώσει το κράτος στο ελάχιστο τις αποφάσεις που το ίδιο πήρε, χρειάστηκε να γνωστοποιήσουμε στο πανελλήνιο και να γίνει ερώτηση στη βουλή, για την ιλαροτραγωδία που εκτυλίχθηκε πέρυσι και φέτος στο δημόσιο/ ελληνόφωνο νηπιαγωγείο της Οργάνης (ορεινό Πομακοχώρι του νομού Ροδόπης). Θυμίζουμε ότι, παράλληλα, και σε ανταγωνιστική βάση, λειτουργεί το παράνομο τουρκικό νηπιαγωγείο με στόχο να εκτουρκίσει (γενιτσαροποιήσει) τα Πομακόπουλα από την τρυφερή παιδική ηλικία.

Το δημόσιο ελληνόφωνο νηπιαγωγείο είχε ιδρυθεί, αλλά για χρόνια λειτουργούσε στα χαρτιά, αφού κανείς εκ των φοβισμένων από τους πράκτορες της Άγκυρας, γονέας, δεν έστελνε τα παιδιά του. Όταν κάποιες τοπικές ισορροπίες ανατράπηκαν, ορισμένοι ΗΡΩΙΚΟΙ γονείς έστειλαν τα παιδιά τους στο δημόσιο ελληνόφωνο νηπιαγωγείο, προκαλώντας τη μήνι και τις απειλές των αντιπάλων.

Όμως, έκαναν το τραγικό λάθος να εμπιστευθούν το ελληνικό κράτος. Ήταν στη λάθος όχθη του ποταμού και το πλήρωσαν…Οι …αρμόδιοι, έστειλαν νηπιαγωγό μόλις το Δεκέμβριο του 2013 (ενώ θα έπρεπε να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2013). Το τουρκόφωνο ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2013.

Όμως, η νηπιαγωός που εστάλη ήταν …έγκυος και τον Μάρτιο του 2014, πήρε άδεια εγκυμοσύνης! Εκεί, σταμάτησαν όλα. Τα παιδιά από τον Μάρτιο δεν πήγαιναν στο ελληνόφωνο νηπιαγωγείο, σε αντίθεση με τα άλλα του χωριού, τα οποία όχι μόνο πήγαιναν στο τουρκόφωνο, αλλά έκαναν και τελετή λήξης χρονιάς, πήραν δώρα κλπ κλπ.

Δύο πραγματικότητες, δύο αλήθειες!

Οι γονείς που εμπιστεύθηκαν το ελληνόφωνο νηπιαγωγείο έμειναν έκθετοι όχι μόνο στη κοινωνία, αλλά και στα παιδιά τους μια και δεν μπορούσαν να τους εξηγήσουν, γιατί οι φίλοι τους συνεχίζουν να πηγαίνουν νηπιαγωγείο και εκείνα, όχι…

Είναι να απορεί κανείς με την αυτοσυγκράτηση των γονέων, οι οποίοι περίμεναν μάταια από τον Μάρτιο 2014, μήπως κάποιο παχύδερμο κλίμακος ελέφαντα συγκινηθεί στη Θράκη ή στην Αθήνα και αντικαταστήσει τη νηπιαγωγό…

Το θέμα δεν ήταν μόνο εκπαιδευτικό, αλλά, οι άλλες -οι ολιγότερο αναγνωρίσιμες -πτυχές του, οι συμβολισμοί και τα μηνύματα που εξέπεμπε σε όλα τα Πομακοχώρια της περιοχής, υπερκάλυπταν τον εκ πρώτης όψεως εκπαιδευτικό του χαρακτήρα. Εάν επρόκειτο για ένα νοτιοελλαδίτικο χωριό της …Κωλοπετινίτσας, ίσως θα το καταλαβαίναμε!

Γονείς, κατήγγειλαν το περιστατικό στη ΖΑΓΑΛΙΣΑ, η οποία αντέδρασε ακαριαία και με πολλούς τρόπους. Εν τέλει, είμαστε περήφανοι που πετύχαμε το…αυτονόητο!

Από φέτος, το Σεπτέμβριο (2014), το ελληνόφωνο νηπιαγωγείο της Οργάνης λειτουργεί κανονικά, μόνο και μόνο εξ αιτίας των θυελλωδών μας αντιδράσεων…

Μετά από άπειρα παρόμοια περιστατικά που βυθίζουν αργά αλλά σταθερά για δεκαετίες τη Θράκη στην τουρκική σφαίρα επιρροής, σκεφτόμαστε τους διάφορους καραγκιοζό-σχημους δημοσιογράφους ή…επιστήμονες, ή …αναλυτές, να αναρωτιούνται γιατί το ακροδεξιό κόμμα του Αχμέτ Σαδίκ (ΚΙΕΦ ή DEB) είχε αυτή τη μεγάλη επιτυχία στις τελευταίες εκλογές.
Κύριοι,
τα ποσοστά της τουρκικής επιτυχίας στη Θράκη είναι αντιστρόφως ανάλογα της ελληνικής ανικανότητας. Εκεί πρωτίστως πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες της όποιας τουρκικής νίκης!

Τεύχος 75, Οκτώβριος - Νοέμβριος 2014

Κατηγορία: