Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ

Οι ιμάμηδες φερέφωνα της Άγκυρας

Σε όλη την προεκλογική περίοδο δεχθήκαμε άπειρες καταγγελίες από Πομάκους φίλους της εφημερίδας μας και στους τρεις νομούς της Θράκης, για τη δράση στελεχών του Κ.Ι.Ε.Φ (όπως είναι η επίσημη ονομασία του και όχι DEB/η τουρκική) που με διάφορους τρόπους πίεζαν τους μουσουλμάνους χωρικούς να ψηφίσουν το εθνικιστικό κόμμα του Αχμέτ Σαδίκ. Τα τουρκικά κρατικά και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια σε συντονισμένο χορό, προέβαλαν μερονυχτίς τους εκλεκτούς της Άγκυρας και τους ψευτομουφτήδες, δίδοντας απροκάλυπτα τις ιδεολογικές κατευθύνσεις και την εντολή για το τι πρέπει να ψηφίσουν. Τη γραμμή ακολουθούσαν πειθήνια και τα τουρκόφωνα ΜΜΕ της Θράκης.

Στους ιερούς χώρους των τζαμιών, όπου από το ισλάμ απαγορεύεται η άσκηση πολιτικής, είχαμε ιμάμηδες, ελεγχόμενους από τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, να διαβάζουν ανακοινώσεις του ακραίου αυτού κόμματος.

Οι χωρικοί μαζί με την προσευχή, άκουγαν κηρύγματα μίσους και ρατσισμού όπως «καμία ψήφος να μην πάει χαμένη, καμία ψήφος στους γκιαούρηδες», «η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο», «όλοι να ψηφίσουμε Κ.Ι.Ε.Φ» κτλ.

Δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις να στηρίξουν το ακραίο μειονοτικό κόμμα και τελικά πάρα πολλοί από το βάρος του τι θα πει ο γείτονάς τους αν δεν πάνε να ψηφίσουν ή τι θα γίνει αν βρεθούν στο χωριό ψήφοι που δεν ανήκουν στο Κ.Ι.Ε.Φ, φοβήθηκαν μην τους υποπτευθούν και το ψήφισαν.

Έτσι βγήκαν τα ποσοστά που θα ζήλευε και ο Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία ή ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία…Υπήρξαν και πολλοί βέβαια, που αντιστάθηκαν στον ολοκληρωτισμό αυτό και ψήφισαν άλλα κόμματα ή συνειδητά δεν πήγαν στην κάλπη. Να μην τους ξεχνάμε και αυτούς γιατί είναι χιλιάδες σε όλη τη Θράκη.

Αυτά δεν είναι καινούρια. Θυμόμαστε την προεκλογική συγκέντρωση μειονοτικών υποψηφίων και δημοσιογράφων στις 3.9.2007 στο χωριό Ζυγός της Ξάνθης, όπου ο ψευτομουφτής Αμέτ Μετέ και ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, αποκαλούσαν τους Έλληνες ως Γκιαούρηδες με πρωτοφανή μανία και μίσος. Οι σκηνές του ανθελληνισμού καταγράφηκαν από κάμερα και έτυχαν τότε πανελλήνιας προβολής.

Ας μην απορούν λοιπόν …αναλυτές και …ευαίσθητοι πολίτες, για το τι ψήφισαν οι Πομάκοι. Καλό θα είναι να σκέφτονται σε τι συνθήκες ζουν οι άνθρωποί μας και τι πιέσεις δέχονται καθημερινά για να μην διαφοροποιηθούν από την γραμμή της Άγκυρας.

Όλοι αυτοί που αρθρογραφούν με γελοίο όσο και προβοκατόρικο τρόπο το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποπροσανατολίζουν ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη. Άλλωστε στη Θράκη δεν αφθονούν μόνο οι ανθέλληνες, αλλά και οι εθνοκάπηλοι και οι ανόητοι κάθε αποχρώσεως και βαθμίδας.

Ποιος από τους φλύαρους φαφλατάδες αναρωτιέται ή έχει προετοιμασθεί για το συνέδριο του 2015, της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN), που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, υπό την …αιγίδα του Κ.Ι.Ε.Φ. και του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας; Οι ίδιοι φλύαροι φαφλατάδες θα εμφανισθούν και πάλι σαν μανιτάρια στα γνωστά ΜΜΕ και θα επαναλαμβάνουν τις ίδιες ανοησίες…

Αυτό που πρέπει να σκεφτεί κάποιος είναι: εγώ τι κάνω για να αλλάξει η κατάσταση; Αρκούν μόνο οι χιλιοειπωμένες αναλύσεις του καφενείου και του καναπέ οι οποίες θα έχουν ξεχαστεί σε λίγες ημέρες, ώσπου να τις ξαναθυμηθούμε στην επόμενη πρόκληση;

Τεύχος 72, Απρίλιος - Μάιος 2014

 

Κατηγορία: