Ιερός πόλεμος εναντίον της Πομακικής Γλώσσας

Αμέτ ΜέτεΑπό πρόσφατη ανακοίνωση του ψευτομουφτή Ξάνθης Μετέ Αμέτ διαλέγουμε να σας μεταφέρουμε την προτελευταία παράγραφο, όπου ο …άγιος αυτός μουσουλμάνος, η καρδιά του οποίου είναι γεμάτη …αγάπη για όλους τους ανθρώπους, για όλες τις φυλές και για όλες τις γλώσσες του κόσμου, προτρέπει τους Πομάκους να μιλούν μόνο, και,  μόνο την …ωραία τουρκική γλώσσα και μέσα στα σπίτια αλλά και έξω στο δρόμο. Την ανακοίνωση του γιαλαντζί μουφτή την κρεμάσαμε στο τοίχο για να γελάμε κάπου κάπου.

Να, τι γράφει, απευθυνόμενος στους Πομάκους «Αν θέλουμε να ζούμε ως τουρκομουσουλμάνοι στη δυτική Θράκη, όση σημασία δίνουμε στη θρησκεία μας, άλλο τόσο πρέπει να δίνουμε σημασία για την ωραία μητρική μας γλώσσα, την Τουρκική. Τα Τουρκικά πρέπει να μιλιούνται μέσα στην οικογένεια και σε κάθε έξοδό μας στους δρόμους».

Για να βοηθήσουμε τον ψευτομουφτή Αμέτ θα συνεχίσουμε εμείς την ανακοίνωση με πιο γλαφυρό και φιλολογικό τρόπο, ελπίζοντας ότι θα πει και ένα μπράβο όταν πάρει στα χέρια του την ΖΑΓΑΛΙΣΑ, καθώς είναι άνθρωπος που εκτός από άπειρη αγάπη μέσα του έχει και χιούμορ «βρε, κοπρόσκυλα Πομάκοι, αγύριστα βουνίσια κεφάλια, τι σκατά του κερατά ακόμα μιλάτε Πομάκικα; Δεν ντρέπεστε βρε αγράμματα ντουγάνια; Φτάσατε ξεφτιλισμένοι να μιλάτε και Ελληνικά μεταξύ σας στο καφενείο και το σπίτι. Όταν σας ακούω να τα μιλάτε μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Αχ, ρε γκιαούρηδες, να είμασταν στην Τουρκία. Θα σας έκοβα τη γλώσσα. Να δούμε τότε αν θα ξαναμιλούσατε Πομάκικα ή Ελληνικά. Θα σας κανονίσω εγώ. Δεν τελειώσαμε. Πώς δεν το σκέφτηκα να γράψω στην ανακοίνωσή μου, ότι όποιος μιλάει Πομάκικα θα πάει στη μαύρη κόλαση. Όποιος όμως μιλάει την γλυκιά σαν ουράνια μουσική Τουρκική γλώσσα θα πάει στον γλυκό παράδεισο. Βρωμο-πομάκια, σας πληροφορώ ότι ακόμα και οι άγγελοι Τούρκικα μιλάνε. Τί νομίζατε ότι μιλάνε Πομάκικα; Θα δείτε εσείς τί έχω να σας κάνω! Μέχρι να κλείσω τα μάτια μου, ούτε ένας Πομάκος, έ, συγγνώμη, Τούρκος ήθελα να πω, δεν θα μιλάει αυτή τη γλώσσα, που ούτε το όνομά της δεν θέλω να προφέρω. Θα την πω Βουλγαρική. Αι, σιχτίρ!»

(τεύχος 18, Ιούνιος 2008)

 

Κατηγορία: