Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Δηλώσεις βουλευτών του Σύριζα για Πομάκους. Διαφοροποίηση Μ. Γλέζου και Ι. Μιχελογιαννάκη

Δηλώσεις υπέρ των Πομάκων έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου και στέλεχος του Σύριζα κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης. Μετά το θόρυβο που έγινε με τις ανθελληνικές δηλώσεις Χριστόπουλου για την μειονότητα, ο Κρητικός βουλευτής, τιμώντας την επαναστατική π α ρ ά δ ο σ η του νησιού του, έβγαλε α ν α κ ο ί ν ω σ η στην οποία επισημαίνει ότι:

1. Δεν είναι το ίδιο οι Πομάκοι, οι Ρομά και οι τουρκογενείς.

2. Δεν είναι η μειονότητα ενιαίο, συμπαγές, τούρκικο μόρφωμα.

Επίσης, στις 25.4.14 εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Αντ. Μυλωνάκη, «Με ανοιχτά αυτιά», μιλώντας μαζί με τον κ. Ιμάμ Αχμέτ για το θέμα αυτό. Ο Κρητικός πολιτικός δήλωσε ότι «όποιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν Πομάκοι και Ρωμά είναι ανιστόρητος».

Επίσης, ανέφερε ένα περιστατικό από την εποχή που ήταν στρατιωτικός ιατρός στην Κοζάνη και είχε ως βοηθό του έναν Πομάκο, ξανθό με γαλανά μάτια. Ο Πομάκος είχε γνώσεις ιατρικής και αυτό του έκανε εντύπωση και τον ρώτησε από πού απέκτησε τις γνώσεις αυτές. Ο Πομάκος απάντησε πως είχε σπουδάσει ιατρική, αλλά το ελληνικό κράτος δεν τον αναγνώρισε.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης έκλεισε την παρέμβασή του υπογραμμίζοντας πως στη Θράκη θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής Μανώλης Γλέζος. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής (27.4.14), ο κ. Γλέζος επισημαίνει ότι η μουσουλμανική μειονότητα «δεν είναι ένα συμπαγές σώμα, (όπως αναφέρει ο Χριστόπουλος και η παραδομένη στον τουρκικό εθνικισμό τοπική οργάνωση Ξάνθης του Σύριζα) αλλά, αποτελείται από Τσιγγάνους (Ρωμά), από Πομάκους και τουρκογενείς», και δηλώνει ότι για το θέμα των υποψηφιοτήτων για το Ευρωκοινοβούλιο υπήρξε «επιπολαιότητα και μικροκομματισμός».

Ευχαριστούμε τους δύο βουλευτές, οι οποίοι είπαν απλά την αλήθεια. Είναι από τις σπάνιες φορές που αριστεροί πολιτικοί τολμούν να μιλήσουν για τους Πομάκους. Έχουμε αναφερθεί παλιότερα τόσο για τη στάση του προέδρου του Σύριζα σε ομιλία του στην Ξάνθη, όπου υποστήριξε τις τουρκικές διεκδικήσεις (βλ και φ. 24) όσο και για τις φανερές ή υπόγειες σχέσεις της τοπικής οργάνωσης Ξάνθης με το εθνικιστικό κόμμα Κ.Ι.Ε.Φ. (φ. 58).

Δυστυχώς, οι ρατσιστές Τούρκοι εθνικιστές και οι ακόλουθοι Πομάκοι γενίτσαροί τους έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν σε πολλές αριστερές, αντιρατσιστικές (!) και αντιεθνικιστικές (!) οργανώσεις και να πείσουν τα πρόθυμα όσο και διαβρωμένα αυτιά των μελών τους για τον κακό ελληνικό εθνικισμό που θέλει να ...τριχοτομήσει τη μειονότητα. Σύμφωνα με όλους αυτούς, το ελληνικό κράτος είναι αυτό που δημιουργεί θέματα Πομάκων και Ρωμά και μάλιστα διαβάσαμε σε δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα (27.4.14) ότι αυτό πιστεύουν τα στελέχη που είναι κοντά στον πρόεδρο του Σύριζα.

Η αριστερή ψευτο – διανόηση καταπίνει αμάσητη την γελοία τουρκική προπαγάνδα και συμβάλλει ενεργά στη γενοκτονία μας.

Τεύχος 73, Ιούνιος - Ιούλιος 2014

Κατηγορία: