Βίασαν πεντάχρονο κοριτσάκι στo προαύλιο του τζαμιού της Γλαύκης; Ποιοι καλύπτουν τους βιαστές;

Σοκ προκαλεί η είδηση που παρουσίασε σε πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Μαχητής της Ξάνθης» ότι πριν από πέντε χρόνια ένα μικρό κοριτσάκι 5 ετών βιάσθηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τρία άτομα στο χώρο του τζαμιού της Γλαύκης (στις τουαλέτες). Οι λεπτομέρειες προκαλούν ανατριχίλα σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο και για το λόγο αυτό δεν τις αναπαράγουμε.

Το πιο προκλητικό όμως είναι ότι οι δράστες (ένας ενήλικος πατέρας, ο ανήλικος γιος του και ένας άλλος ανήλικος) κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να έχουν τιμωρηθεί από τη δικαιοσύνη. Μάλιστα, αναφέρεται στο άρθρο ότι πηγαινοέρχονται στη Γερμανία για δουλειά.

Η μητέρα εγκατέλειψε το χωριό και με τη βοήθεια της Κοινωνικής Πρόνοιας νοίκιασε σπίτι στα πεδινά. Αρνείται να επιστρέψει πάνω γιατί, όπως λέει «εκεί είναι Ανατολία». Σήμερα ζει κάτω από άθλιες οικονομικές συνθήκες αφού ο πατέρας έχει παρατήσει την οικογένεια. Με μισθό μόλις 250 ευρώ, έχει συσσωρευμένα τα ενοίκια και τα χρέη της ΔΕΗ και αντιμετωπίζει κίνδυνο επιβίωσης.

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Ποιοι καλύπτουν το τραγικό αυτό περιστατικό; Γιατί δεν μιλάνε οι υπεύθυνοι στο τζαμί; Η πολιτεία γιατί αδρανεί τόσα χρόνια και δεν έχει δικάσει τους κατηγορούμενους;

Το δικό μας σχόλιο είναι ότι προφανώς οι γνωστοί κύκλοι που ως παρακράτος βρίσκονται στα Πομακοχώρια της Θράκης, έβαλαν το βρώμικο χέρι τους στην κάλυψη αυτού του τραγικού περιστατικού. Θεωρούμε πως μόνο χώρες που έχουν ως κουλτούρα τους το βιασμό μπορούν να ανέχονται αυτή τη συμπεριφορά εις βάρος των γυναικών και των μικρών παιδιών.

Πού είναι όλοι οι ευαίσθητοι περί μειονοτικών δικαιωμάτων Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, οι οποίοι περιφέρονται στα διεθνή φόρα και υπονομεύουν στο εξωτερικό τη χώρα; Αν η παθούσα οικογένεια ήταν προστατευόμενη της Άγκυρας ή μέλος κάποιας τουρκο-υποκινούμενης οργάνωσης τότε, θα είχε ξεσηκωθεί σάλος, για την αδράνεια της ελληνικής κοινωνίας, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Στα τζαμιά θα ακούγονταν πύρινοι λόγοι για ένα κράτος που δεν αντιμετωπίζει με ίσο τρόπο τους πολίτες του.

Δυστυχώς ο εκτουρκισμός των Πομάκων έχει φέρει αλλαγές στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων και την κοινωνική τους συμπεριφορά. Για εμάς οι βιαστές είναι μόνο στα χαρτιά Πομάκοι…

Κλιμάκιο του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων επισκέφθηκε την οικογένεια και διαπίστωσε επί τόπου την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων επικοινώνησε με ευαισθητοποιημένους φορείς, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά έκανε παραστάσεις και σε άλλους φορείς.

Μέχρι στιγμής εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κάποιες πλευρές, αλλά οι υποσχέσεις πρέπει να γίνουν πραγματικότητα.

Όποιoi επιθυμούν να βοηθήσουν την οικογένεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με την εφημερίδα μας. Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Τεύχος 71, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014

Κατηγορία: