Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Αντιδράσεις Πουλιλιού για το θέμα της υδροδότησης του χωριού Σιδηρώ ν. Έβρου. Καταδίκη του σε δικαστήριο για τη Χαρά Νικοπούλου

2Την …αντίδραση του δημάρχου Σουφλίου, Ευάγγελου Πουλιλιού, προκάλεσε δημοσίευμα στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας, που αφορούσε το Πομακοχώρι Σιδηρώ του ν. Έβρου. Οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατάγονται από τη Ροδόπη και συγκεκριμένα το χωριό Άνω Βυρσίνη, δεν έχουν επαρκή αποθέματα νερού, ιδίως την περίοδο του καλοκαιριού, όταν και αναγκάζονται να καταφεύγουν σε μεθόδους που θυμίζουν 18ο αιώνα προκειμένου να πιούν νερό ή να κάνουν μπάνιο.

Ο κ. δήμαρχος λοιπόν, πήρε μετά από λίγες ημέρες τηλέφωνο στην εφημερίδα μας και άρχισε να ...φωνάζει (!) και να ωρύεται με φράσεις του στυλ «ξέρετε τι έχω κάνει εγώ για τους Πομάκους;»! Βέβαια σε απάντηση ανάλογου ύφους συντάκτη της εφημερίδας μας έσπευσε να ...κλείσει το τηλέφωνο και η σεμνή παράσταση έλαβε τέλος.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ρόλος του κάθε δημάρχου δεν είναι να φωνάζει και να απειλεί αλλά να λύνει προβλήματα! Γι αυτό τον εξέλεξαν δήμαρχο οι δημότες του. Αν θεωρεί λοιπόν ότι είναι φυσιολογικό ένα μεγάλο χωριό, όπως η Σιδηρώ, να μην έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες που θεωρούνται αυτονόητες για όλο τον πολιτισμένο ευρωπαϊκό κόσμο, δηλαδή πρόσβαση στο νερό, τότε ποιος ο ρόλος του και ποια η προσφορά του ως δημάρχου στους Πομάκους;

Βέβαια, τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε στον τοπικό τύπο καταδίκη του από δικαστήριο. Το θέμα της καταδίκης του αφορούσε τη διαμάχη με την Χαρά Νικοπούλου, που είχε υπηρετήσει ως δασκάλα στο Μεγάλο Δέρειο.

Διαβάζουμε λοιπόν στην εφημερίδα «Ο Χρόνος» της Κομοτηνής (27.11.2013) ότι ο Πουλιλιός καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι (6) μηνών για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος της κας. Νικοπούλου, αφού σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ» του Χαρδαβέλλα, παρενέβη τότε ο ίδιος και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η κα. Νικοπούλου έμενε σε βίλα (!) στο Μεγ. Δέρειο και ότι είχε στραφεί με αγωγές διεκδίκησης χιλιάδων ευρώ εις βάρος των μαθητών της! Και οι δύο αυτοί πρωτοφανείς ισχυρισμοί του Πουλιλιού αποδείχτηκαν ψευδείς αφού η Χαρά Νικοπούλου, όπως εύκολα αποδείχτηκε, αφενός έμενε όχι σε ...βίλα αλλά στο σπίτι του δασκάλου, το οποίο μάλιστα ανακαίνισε η ίδια, ενώ η μόνη αγωγή που είχε κάνει, ήταν σε βάρος του μουσουλμάνου που της έσπασε το χέρι.

Μάλιστα, διαβάζουμε και τραγελαφικούς διαλόγους που εκτυλίχθηκαν στο δικαστήριο, με τον Πουλιλιό να λέει προς το δικαστή: «πρώτη φορά κύριε πρόεδρε βρίσκομαι σε δικαστήρια, δεν έχω σχέση με αυτά, δεν γνώριζα, ουδέποτε πάτησα το πόδι μου σε δικαστήρια». Η απάντηση του προέδρου ήταν αφοπλιστική: «Μα τι λέτε κύριε, εγώ ο ίδιος σας έχω δικάσει τρεις φορές»!

Δεν ξέρουμε αν θα έχει επιπτώσεις η καταδίκη στο αξίωμά του ως δημάρχου, αλλά πιστεύουμε ότι προλαβαίνει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για το θέμα του νερού στη Σιδηρώ. Οι Πομάκοι απαιτούν έργα και όχι λόγια!

Τεύχος 69, Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2013

Κατηγορία: