«Αϊσέλ, ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!»

Αϊσέλ ΖεϊμπέκΨυχρολουσία της «τουρκάλας» υποψήφιας της Ν.Δ. Ζεϊμπέκ Αϊσέλ, στη Σμίνθη. Δύο ημέρες πριν τις εκλογές πήγε να μιλήσει σε αδιάφορους Πομάκους, οι οποίοι με μεγάλη απροθυμία βγήκαν από τα καφενεία για να την ακούσουν…Και ξαφνικά κάποιος της φωνάζει: «μίλα Ελληνικά, όχι Τούρκικα» και όλοι οι ακροατές συμφωνούν. Η Αϊσέλ, πολέμιος της Πομακικής ταυτότητας (αν και κατάγεται από τον Εχίνο), φανερά εκνευρισμένη υποχρεώθηκε να προσαρμοστεί στην Ελληνοφωνία που απαίτησαν οι παριστάμενοι, αλλά με υπονοούμενα και μάλλον απειλητικά τους είπε:

«Εντάξει, εγώ θα μιλήσω Ελληνικά, αλλά ξέρω γιατί δεν μιλάτε Τούρκικα και αυτό θα τακτοποιηθεί…». Φυσικά, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός Πομάκου, αλλά αντίθετα κάποιος της είπε χαβαλετζίδικα «δεν θέλουμε λόγια, λεφτά θέλουμε» για να εισπράξει την απάντηση «Λεφτά υπάρχουν πολλά, ψηφίστε με και θα δείτε…» Τι εννοούσε ότι υπάρχουν πολλά λεφτά η μαντάμ Αϊσέλ; Βρήκε μήπως κάποια πηγή την οποία εμείς οιφτωχοί Πομάκοι αγνοούμε; Μήπως βρήκε η ίδια αυτά τα λεφτά;

Αφού μίλησε για λίγα λεπτά η κα Αϊσέλ τα μάζεψε και έφυγε από την Σμίνθη. Δύσκολη η πολιτική. Καλό είναι ως ανιθαγενής για χρόνια να επικαλείσαι (δικαίως) τα δικαιώματά σου και να χτυπιέσαι για την …τουρκική σου καταγωγή (αδίκως), αλλά αυτό αφορά μόνο εσένα προσωπικά και δεν μπορείς να επιβάλλεις και σε εμάς τον Τουρκισμό που στριφογυρνά μέσα στο κεφάλι σου. Κράτα τον να τον χαίρεσαι!
 
Κεμάλ Φαρζλή

(τεύχος 34, Οκτώβριος 2009)

Κατηγορία: