ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΑΛΑ ΘΡΑΚΙΣΤΑΝ: Ο ΝΤΕΡΤΙΜΑΝ …ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!

Κάθε ημέρα που περνάει οι πολιτικές/κομματικές δυνάμεις της Ελλάδας ξεπουλούν και από ένα “κομματάκι” της Θράκης στην Τουρκία. Για όσους ασχολούνται επισταμένα με το θέμα, αυτή είναι η εφιαλτική πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο τα περίφημα κουράν – κουρσού με τα οποία πληρωμένοι ιεροδιδάσκαλοι από την Τουρκία βάζουν μίσος και δηλητήριο στα μυαλά των μικρών παιδιών εναντίον της Ελλάδας και των χριστιανών, δημιουργώντας τους νέους τζιχαντιστές της Ευρώπης, είναι και ο ρόλος που διαχρονικά έχουν παίξει πολλοί φιλότουρκοι δάσκαλοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην πολιτιστική γενοκτονία εναντίον Πομάκων και Ρωμά, απαγορεύοντας στους μικρούς μαθητές, με ξύλο και απειλές, να ομιλούν την μητρική τους γλώσσα.

Στη χορεία των εκλεκτών δασκάλων ανήκει και ο Μεχμέτ Ντερτιμάν που από το 1994 (τουλάχιστον) διατηρεί σχέσεις με το προξενείο και τους ακραίους κύκλους της μειονότητάς, τρέχοντας πίσω από τους Τούρκους εθνικιστές και τις παράνομες οργανώσεις τους στην ελληνική Θράκη. Είναι αυτός που θεωρούσε πως η απαγγελία σχολικών ποιημάτων για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου δεν μπορεί να περιέχει την λέξη «Έλληνας» και καλούσε τους γονείς των μαθητών σε αποχή από το μειονοτικό σχολείο του χωριού Λύκειο.

Είναι εκείνος που, αν και απόφοιτος της ΕΠΑΘ, συντάσσεται πλήρως με την τουρκική εθνικιστική γραμμή και έχει πει πως η ΕΠΑΘ δεν έπρεπε να είχε ανοίξει ποτέ, ενώ είχε προτείνει να διδάσκουν στην ΕΠΑΘ και γενικά στους μουσουλμάνους εκπαιδευτικούς, καθηγητές εκ Τουρκίας και τα βιβλία διδασκαλίας να προέρχονται από την Τουρκία.

Για τα ατοπήματά του στην εκπαίδευση (την είχε κοπανίσει από τη δουλειά του για 5 μήνες ενώ αργότερα χρέωσε τον τηλεφωνικό λογαριασμό του σχολείου του με χιλιάδες ευρώ παίρνοντας τηλέφωνα στην Τουρκία), πήρε τις ακόλουθες χλιαρές ποινές: πέρασε πειθαρχικό και του επιβλήθηκε η ποινή των 6 μηνών προσωρινής παύσης (παραγράφεται μετά από δεκαετία σύμφωνα με το ν. 4057/12). Πριν από δύο χρόνια πέρασε πειθαρχικό και του επιβλήθηκε η ποινή του προστίμου των 10 ημερών. Για να «πέσει» στα μαλακά στο δεύτερο πειθαρχικό-σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές είχε (;) τη βοήθεια του κ. Μελισσόπουλου (Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης).

Λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ, του έγινε ένα προεκλογικό ρουσφέτι, που δείχνει την νοοτροπία των κυβερνώντων, να παραχωρούν ό,τι μπορούν στους εκλεκτούς της Άγκυρας, αρκεί να πάρουν ψήφους τα κόμματά τους: Με το ν. 4310/14 δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθούν σχολικοί σύμβουλοι για το μειονοτικό   πρόγραμμα στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης (ένας για τα σχολεία της Ξάνθης και ένας για τα σχολεία της Ροδόπης και του Έβρου), σύμφωνα με τα κριτήρια που ισχύουν για όλους τους σχολικούς σύμβουλους του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Στην πρώτη εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης να εισηγηθεί στον Υπουργό τους μουσουλμάνους εκπαιδευτικούς που θα τοποθετηθούν ως σχολικοί σύμβουλοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές, ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Μελισσόπουλος απέστειλε προεκλογικά στον Υπουργό την πρότασή του χωρίς να ζητήσει εκδήλωση ενδιαφέροντος. Έτσι, ο κ. Μελισσόπουλος προσπάθησε και κατάφερε να το περάσει όσο πιο κρυφά και πριν από τις εκλογές - μέσα στις γιορτές- για να έχει τις μικρότερες αντιδράσεις. Πρότεινε και πέτυχε να διορίσει τον Ντερτιμάν Μεχμέτ του Ρετζέπ, Σχολικό Σύμβουλο Ροδόπης – Έβρου.

Όλα αυτά παράνομα γιατί με τις αναφερόμενες ποινές που αναφέραμε ως άνω, σύμφωνα με το ν. 3848/10 (επιλογή στελεχών εκπαίδευσης) αλλά και κυρίως με το ν. 4057/12 (δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΑΘΜΙΔΑ.

Τεύχος 76, Δεκέμβριος 2014 - Ιανουάριος 2015

Κατηγορία: