ΠΟΜΑΚΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ «ΕΙΜΑΙ ΠΟΜΑΚΑ»

Στην εκπομπή «X – Factor» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ (που αφορά διαγωνισμό ερασιτεχνών ταλαντούχων τραγουδιστών) εμφανίστηκε η νεαρή Αϊφέρ Σιάρα με καταγωγή από την Μύκη Ξάνθης (22.4.2016), η οποία ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο το τραγούδι «Αρχιπέλαγος» στα ελληνικά και τα τουρκικά. Η Αϊφέρ δήλωσε ότι από μικρή της άρεσε να τραγουδάει. Στην εκπομπή την συνόδευσε και η οικογένειά της. Η Αϊφέρ καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για τη μοναδική ερμηνεία της.

Σε ερώτηση της επιτροπής από που είναι η Αϊφέρ, εκείνη απάντησε ότι είναι από την Ξάνθη και ζει στη Θήβα, ενώ σε νέα ερώτηση για το όνομά της, δήλωσε ευθαρσώς «Είμαι Πομάκα!».

Ο κριτικός Γ. Θεοφάνους της είπε ότι «Αϊφέρ, πρέπει να είσαι περήφανη γι αυτό που είσαι. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός».

Η Αϊφέρ αποθεώθηκε από την κριτική επιτροπή (Πέγκυ Ζήνα, Γιώργος Θεοφάνους, Τάμτα, Θ. Μαραντίνης) για τις ικανότητές της στο τραγούδι ενώ για την όλη παρουσία της έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο.

Το ταλέντο των Πομάκων στο τραγούδι είναι μεγάλο και αυτό το δείχνουν και τα παραδοσιακά πομακικά τραγούδια που είναι πλούσια σε ποικιλία θεμάτων ενώ στο παρελθόν υπήρξαν πολλοί σπουδαίοι μουσικοί στα Πομακοχώρια. Νομίζουμε ότι ήρθε η στιγμή να αναδειχθούν σιγά – σιγά νέοι μουσικοί και τραγουδιστές τόσο για τη μοντέρνα μουσική όσο και για την παραδοσιακή.

Τεύχος 84, Απρίλιος - Μάιος 2016

Κατηγορία: