ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ; Μήπως πρέπει να ζητήσει η Ελληνική Κυβέρνηση;

Μετά τη λίστα Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν κ.ά. μήπως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει και τη «λίστα Ερντογάν», δηλαδή λίστα με ονόματα Ελλήνων (χριστιανών και μουσουλμάνων) καταθετών στις Τουρκικές τράπεζες; Είναι γνωστό ότι τα τελευταία δύο χρόνια Θρακιώτες και όχι μόνο, κατέθεσαν πολλά χρήματα στις τουρκικές τράπεζες.

Είναι επίσης γνωστό ότι αρκετοί χριστιανοί Θρακιώτες επένδυσαν “ατύπως” (με ονόματα Τούρκων πολιτών) στο Τουρκικό χρηματιστήριο (μετά τη μεγάλη βουτιά του 1999 στο Ελληνικό) και τα λεφτά τους κυριολεκτικά πολλαπλασιάστηκαν από τις υπεραξίες του καλπάζοντος τουρκικού χρηματιστηρίου, με κορυφή τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες σκυροδέματος κλπ. Πολλά από αυτά τα χρήματα επέστρεψαν σταδιακά στην Ελλάδα.

Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες χρημάτων και χρυσού (κυρίως λίρες) μέσα στα αυτοκίνητά τους, σε βαλίτσες, στα ρούχα τους και σε ό,τι άλλο μπορούν να σκεφθούν. Είναι αρκετοί αυτοί που συνελήφθησαν με ποσά που ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ. Ειδικά, χρυσοχόοι και ενεχυροδανειστές από όλη την Ελλάδα, κάνουν συχνά «τουριστικές εκδρομές στην Τουρκία».

Βέβαια, υπάρχει και πολύ μαύρο χρήμα που κατατίθεται στην Τουρκία, από εθνικιστές οι οποίοι θεωρούν ότι το να κλέβουν το ελληνικό κράτος είναι εθνική (τουρκική) πράξη. Υποκαταστήματα τραπεζών στην Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Προύσσα, Αδριανούπολη και Κεσσάνη είναι πλημμυρισμένα από μη φορολογημένες καταθέσεις Ελλήνων (μουσουλμάνων) πολιτών. Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει ΑΜΕΣΩΣ να πιέζει την Τουρκία να δώσει λίστα με τους Έλληνες πολίτες (μουσουλμάνους και χριστιανούς) καταθέτες στις Τουρκικές τράπεζες. Εκεί να δείτε τι λαβράκια και τι φοροδιαφυγή θα αποκαλυφθεί.

Ως Ζαγάλισα, εκτιμούμε, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής ή δημιουργίας εντυπώσεων, ότι τα ποσά της λίστας Λαγκάρντ, είναι μικρό κλάσμα των χρημάτων της λίστας Ερντογάν


Τεύχος 64, Δεκέμβριος 2012 - Ιανουάριος 2013

Κατηγορία: