ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τουρκικά στα δημόσια νηπιαγωγεία

Ένα ακόμη βήμα για τον περαιτέρω εκτουρκισμό των Πομάκων επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την πρόθεση της να εισάγει την τουρκική γλώσσα στα δημόσια νηπιαγωγεία και μάλιστα σε νηπιαγωγεία που είναι στα Πομακοχώρια και σε οικισμούς Ρωμά. Ξεκάθαρη γενοκτονική πολιτική, χωρίς να κρατιούνται τα προσχήματα. Αντί να εφαρμοστεί η διγλωσσία σε χωριά που κατοικούν τουρκόφωνοι, αυτοί αποφάσισαν μετά από πιέσεις του τουρκικού εθνικισμού να «ξεπαστρέψουν» τους Πομάκους μια και καλή. Όπως φαίνεται το κλείσιμο των παράνομων παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων έφερε τα τουρκικά στα δημόσια νηπιαγωγεία για να ικανοποιηθεί η Άγκυρα. Υποψιαζόμαστε ότι έγινε κάποια υπόγεια συμφωνία του τύπου: κλείστε τα παράνομα νηπιαγωγεία και εμείς δεσμευόμαστε να βάλουμε τα τουρκικά στα δημόσια νηπιαγωγεία…Είναι βέβαιο πως κανείς χριστιανός συμπολίτης μας δεν θα πάρει τηλέφωνο στα κομματικά γραφεία του Σύριζα ή των Ανεξαρτήτων (!) Ελλήνων (!) για να τους ξεκαθαρίσει ότι δεν θα τους ξαναψηφίσει στις εκλογές, επειδή παίζουν τα παιχνίδια των Τούρκων στη Θράκη.

Πού είναι οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ για τα «εθνικά θέματα»; Πού είναι ο Τέρενς Κουίκ, μέλος του κυβερνητικού σχήματος που πολιτευόταν στη Θράκη και συναντιόταν με εκπροσώπους των Πομάκων και πίεζε ανθρώπους μας να κατεβούν ως πολιτευτές του κόμματός του, ενώ παράλληλα διερρήγνυε τα ιμάτια του για τη Θράκη; Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει… Είναι βέβαιο ότι μας κοροϊδεύουν.

Πού είναι οι αριστεροί και αριστερίζοντες δημοσιογράφοι και καθηγητές πανεπιστημίου, που αρέσκονται να μιλάνε για «κρατικές πολιτικές υποστήριξης των Πομάκων», ενώ παράλληλα κλείνουν τα μάτια τους στη γενοκτονική πολιτική Ελλάδας και Τουρκίας; Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μονοπώλιο της τουρκικής πλευράς άραγε; Πότε θα βγείτε δημόσια μία (1) φορά να υπερασπιστείτε τους Πομάκους;

Το θέμα είναι λοιπόν ξεκάθαρο για όσους είχαν ακόμη αμφιβολίες: οι κυβερνήσεις των Αθηνών με τους τοπικούς εν Θράκη βουλευτές, έχουν «γραμμένη» την περιοχή (από δεκαετίες τώρα) στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, για να μην γράψουμε πουθενά αλλού.

Είναι δεδομένο ότι η τοπική χριστιανική κοινωνία δεν αντιδράει απέναντι σε αυτή την πολιτική αλλά παθητικά δέχεται ό,τι αποφασίζουν τα κέντρα εξουσίας των Αθηνών και της Άγκυρας.

Είναι δεδομένο επίσης, ότι στην περιοχή μας ανθούν οι εκμεταλλευτές των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν τους Πομάκους και τους Ρωμά. Ανθρώπινα δ ι κ α ι ώ μ α τ α προς εκμετάλλευση από διάφορους «ήρωες» και «ηρωίδες» που σ τ α θ ε ρ ά υπονομεύουν το Πομακικό κίνημα και εκμεταλλεύονται δημοσιότητα και άλλα αγαθά. Αν ήταν ειλικρινείς τόσα χρόνια δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτά τα χάλια.

Τι πρέπει να γίνει; Ως Ζαγάλισα, ως Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων και ως Κέντρο Πομακικών Ερευνών έχουμε από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα υπερασπιστεί τους Πομάκους και τη Θράκη επανειλημμένα. Αυτά που συμβαίνουν μας πεισμώνουν όλο και περισσότερο και μας δείχνουν το δρόμο να αγωνιστούμε ακόμη πιο πολύ.

Τεύχος 88-89, Δεκέμβριος 2016 - Μάρτιος 2017

Κατηγορία: