Όπως θυμούνται οι αναγνώστες μας, προ διμήνου, χάρη στο πρωτοσέλιδο άρθρο της Ζαγάλισα (τεύχος 52, Απρίλιος 2011) υποχρεώσαμε την τουρκική τράπεζα Ζιραάτ να υψώσει την Ελληνική σημαία στις εθνικές και τοπικές επετείους σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Η Τράπεζα για λόγους που εκτενώς αναλύθηκαν σε εκείνο το δημοσίευμά μας, συστηματικά δεν αναρτούσε την Ελληνική σημαία, όπως όφειλε από το νόμο, από τις οδηγίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά κυρίως για λόγους σεβασμού προς τη χώρα που τη φιλοξενεί.
Λόγω των διαστάσεων που πήρε το θέμα (έφθασε και στη βουλή των Ελλήνων), ο γενικός διευθυντής της Ζιραάτ Ελλάδος κ. Οζνούρ Οζενίς, σε δηλώσεις του, αναφερόμενος ονομαστικά στην Ζαγάλισα, ισχυρίστηκε ψευδώς, ότι η τουρκική τράπεζα …αναρτούσε την Ελληνική σημαία! Δεν γνωρίζουμε ούτε το επαγγελματικό ούτε το ηθικό ποιόν του τούρκου τραπεζικού, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι λέει ΨΕΜΑΤΑ! Το αποδεικνύει το φωτογραφικό υλικό της Ζαγάλισα, αλλά και δεκάδες πολίτες της Κομοτηνής και της Ξάνθης, που βεβαιώνουν για το γεγονός αυτό. Το μόνο άλλοθι που μπορούμε να δώσουμε στον τούρκο τραπεζικό είναι ότι τα δύο καταστήματα της Θράκης δεν του είπαν την αλήθεια.
Η Ελληνική σημαία αναρτήθηκε για πρώτη φορά στην πρόσοψη υποκαταστήματος της Ζιραάτ στην περιοχή της Θράκης, στην Κομοτηνή τις παραμονές της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, της 14ης Μαίου 2011, μετά από την καταγγελία μας. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια του Νασρετίν Χότζα...
Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να μεταφέρουμε στον κ. Οζνούρ Οζενίς το ερώτημα που θέτουν μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης: με ποιά κριτήρια επελέγησαν οι υπάλληλοι της Ζιραάτ σε Κομοτηνή και Ξάνθη; Κάποιοι «κομμένοι» είχαν αποφασίσει να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στα κεντρικά (Τουρκία), αλλά ο φόβος για την εκδικητικότητα της κατά τα άλλα …αγαπημένης Μητέρας Πατρίδας, τους απέτρεψε.
Να σημειώσουμε ότι στην Ζιραάτ σε Κομοτηνή και Ξάνθη, δεν εργάζεται ούτε ένας χριστιανός υπάλληλος! Αυτό θα πει τουρκική αντίληψη…
Αλλά, εάν η Ζιραάτ σε Κομοτηνή και Ξάνθη, επέλεξε μόνο τουρκογενείς υπαλλήλους από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, μη νομίσετε ότι το αντίστοιχο έκανε και η Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι κύριος μέτοχος της Finans Bank στην Τουρκία. Η Εθνική Τράπεζα, δεν προσέλαβε ούτε ΕΝΑΝ υπάλληλο από τα μέλη της Ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, έστω και για λόγους συμβολικούς, ή ακόμη και για πιο ουσιαστικούς, αφού έτσι θα στέριωνε άλλη μία οικογένεια από την φθίνουσα μειονότητα. Και υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις με ονοματεπώνυμο…Ντροπή!
(τεύχος 54, Ιούνιος 2011)
Κατηγορία: