Ζζίτκα τίκβα - Πομακική σούπα (Άνω Θέρμες)
Υλικά:
Κολοκύθα (τίκβα)
γάλα
κομμάτια ψωμιού
Συνταγή:
Καθαρίζουμε ένα φρέσκο, τρυφερό κολοκύθι (τίκβα) από την φλούδα (κόρα), τα σπόρια (πάσσκι) και τις ίνες (λόζζιε).
Έπειτα το κόβουμε σε ψιλούς κύβους ή κυδωνάτο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσει επί 20 λεπτά της ώρας μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε φρέσκο γάλα μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει ο χυλός. Μόλις δέσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Όποιος θέλει ρίχνει ψωμί μέσα.
Η συνταγή γράφτηκε από τον εκδότη της Ζαγάλισα, κ. Ιμάμ Αχμέτ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του πρωτότυπου λαογραφικού υλικού του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Ζαγαλισα. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα