Ζζίτκα Τίκβα - πομακική σούπα

Ζζίτκα τίκβα - Πομακική σούπα (Άνω Θέρμες)

 

Υλικά:

Κολοκύθα (τίκβα)

γάλα

κομμάτια ψωμιού

Συνταγή:

Καθαρίζουμε ένα φρέσκο, τρυφερό κολοκύθι (τίκβα) από την φλούδα (κόρα), τα σπόρια (πάσσκι) και τις ίνες (λόζζιε).

Έπειτα το κόβουμε σε ψιλούς κύβους ή κυδωνάτο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσει επί 20 λεπτά της ώρας μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε φρέσκο γάλα μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει ο χυλός. Μόλις δέσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Όποιος θέλει ρίχνει ψωμί μέσα.

 

Η συνταγή γράφτηκε από τον εκδότη της Ζαγάλισα, κ. Ιμάμ Αχμέτ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του πρωτότυπου λαογραφικού υλικού του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Ζαγαλισα. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Κατηγορία: