Καλώς ήρθατε στη Ζαγάλισα!    *    Η φωνή των Πομάκων    *    Η Παλαιότερη Πομακική εφημερίδα (από το 1997)    *    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΜΑΚΟΙ!    ΝΕΣΜΕ ΜΠΑΧΤΙΑΡ ΟΤΙΣΜΕ ΠΟΜΑΤΣΙ!     NE MUTLU POMAKIM DiYENE!

Θερμή παράκληση! Κατά την ηλεκτρονική αναδημοσίευση οποιουδήποτε περιεχομένου να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το zagalisa.gr. Ευχαριστούμε

ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΗΣ

Πινακίδα με το πρόγραμμα Συν-κοινωνία που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.Με πολλές φανφάρες και επισημότητες είχε ανακοινωθεί το 2009, τόσο από το ΚΤΕΛ ν. Ροδόπης, όσο και από τον κοινοτάρχη της Οργάνης, κ. Εμίνογλου Μεμέτ, η προμήθεια ενός μίνι μπας και η έναρξη δρομολογίων που θα εξυπηρετούσε τους οικισμούς της Κοινότητας Οργάνης, στους οποίους δεν υπάρχει πρόσβαση της κανονικής γραμμής του ΚΤΕΛ (το λεγόμενο πρόγραμμα «Συν-κοινωνία»). Μάλιστα, η μεταφορά αυτή θα γινόταν δωρεάν! Οι ανακοινώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. έγιναν και από τις δύο πλευρές με κάθε επισημότητα (π.χ. εφημ. Ο Χρόνος 20/12/2008 και 20/8/2009), ενώ η κοινότητα γέμισε πινακίδες σε κάθε χωριό που «διαφήμιζαν» το εν λόγω πρόγραμμα (βλ. φωτό).

 
Στην πράξη, βέβαια, τα μεγάλα λόγια παρέμειναν υποσχέσεις. Μίνι μπας λεωφορείο οι Πομάκοι κάτοικοι των οικισμών της Οργάνης δεν είδαμε ποτέ να περνά από τα χωριά μας. Οι πληροφορίες της εφημερίδας μας λένε πως το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης ανήκει στην κοινότητα, κάτι που περιμένουμε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί από τους αρμοδίους. Εμείς γνωρίζουμε ότι το αντίστοιχο πρόγραμμα στην κοινότητα Κέχρου είχε πολύ καλύτερη τύχη από αυτό στην δικιά μας κοινότητά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι το ΚΤΕΛ αναγκάστηκε λόγω ακινησίας του μίνι μπας, που επί τόσους μήνες καθόταν αχρησιμοποίητο στην Οργάνη, να το ζητήσει πίσω για να εξυπηρετήσει άλλες, πιο άμεσες ανάγκες του.
 
Για το λόγο αυτό θα θέλαμε μια απάντηση τόσο από τον κοινοτάρχη μας, όσο και από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, γιατί όλες αυτές οι εξαγγελίες τους ξεφούσκωσαν και αποδείχτηκαν και πάλι επιταγές χωρίς αντίκρισμα; Τελικά δεν υπάρχει κανένας «υπεύθυνος» για τα χρήματα που σπαταλούνται σε αχρησιμοποίητα προγράμματα και προμήθειες….
Πομάκος κάτοικος της Οργάνης
 
(Τεύχος 43, Ιούλιος 2010)