Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΑζινλικτσαΔιαβάζουν οι χριστιανοί συμπολίτες μας στις εφημερίδες, για τουρκικούς συλλόγους (όπως ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης), που σκοπό έχουν την στήριξη των «ομοεθνών» τους στην ελληνική Θράκη. Στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη, Προύσα, Σμύρνη κτλ) και σχεδόν στις πιο πολλές πόλεις της Γερμανίας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, βρίσκουμε και από έναν τουλάχιστον τέτοιο σύλλογο.
 
Η στήριξη αυτή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό έχει πολλές μορφές: Οικονομική προς τους εδώ συλλόγους, στις εκδηλώσεις τους, αλλά και σε μεμονωμένα άτομα (μερικοί έχουν πλουτίσει και κυκλοφορούν με πολυτελείς …μερσεντές). Πολιτική υποστήριξη. Eντυπωσιακό είναι το παράδειγμα τραμπουκισμού σε βάρος των Πομάκων που πήγαν να παρακολουθήσουν τη Συνάντηση Πομάκικου Πολιτισμού και Τέχνης στην Κωνσταντινούπολη στις 23.01.10 που διοργάνωσε ο Πομάκος Νιχάτ Τσολάκ, με καταγωγή από την Άνω Βυρσίνη. Επενέβη ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης με τραμπουκισμούς, διέλυσε την εκδήλωση και έπειτα εξέδωσε πανηγυρική ανακοίνωση. Ηθική υποστήριξη. Με διάφορες ανακοινώσεις περί αυτονομίας της Δυτικής Θράκης κ.α. Κοινωνική υποστήριξη. Αδελφοποιήσεις δήμων και χωριών με τουρκοφανείς της ελληνικής και βουλγαρικής Θράκης. Επαγγελματική υποστήριξη. Παροχή εργασίας σε φανατισμένους γενίτσαρους κτλ.
 
Απέναντι σε όλα αυτά ποια είναι η στάση της ελλαδικής κοινωνίας, αλλά και των ομογενών στο εξωτερικό; Το πρώτο πράγμα που μπορεί να ακούσεις από έναν Νεοέλληνα είναι ότι έγραψε …άρθρο για τους Πομάκους! Αυτό θεωρείται …επαναστατική πράξη, ενέργεια στήριξης. Αυτή η ενέργεια θα έπρεπε να αποτελεί έναν από τους τελευταίους κρίκους στήριξης των Πομάκων. Δυστυχώς, εκατό χρόνια να περάσουν και χιλιάδες άρθρα να γραφτούν από τους χριστιανούς συμπολίτες μας σε εφημερίδες, περιοδικά, ίντερνετ, φέισμπουκ, τίποτα δεν θα αλλάξει. Όπως δεν έχει αλλάξει και τόσες δεκαετίες άλλωστε. Το μόνο που θα συνεχίζεται θα είναι ο εκτουρκισμός.
 
Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε τι πράτουν τα … ευαισθητοποιημένα εθνικώς σωματεία των απόδημων χριστιανών Θρακών, κυρίως στη Γερμανία. Εκτός από χορούς και συνεστιάσεις, τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα; Δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους ότι τα σωματεία των εκ Θράκης τουρκοφρόνων είναι πανταχού παρόντα, σε κάθε ευρωπαϊκό όργανο που ασχολείται με μειονότητες και με ανθρώπινα δικαιώματα; Τα ψεύδη που διασπείρουν σε όλη την Ευρώπη για την κατάσταση στην στη Θράκη, δεν τους ενοχλούν; Έχουν πιο μεγάλη σημασία οι χοροί και τα γλέντια;
 
(τεύχος 55, Ιούλιος 2011)
 
 
 
Κατηγορία: