Πρόταση της Ζιραάτ για δανειοδοτήσεις! ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Βρήκαν ξέφραγο αμπέλι…

Η οικονομική εξαθλίωση στην οποία βύθισαν τη χώρα οι γενιές των πολιτικάντηδων, κάθε χρώματος και ιδεολογίας, από το 1974 και μετά, έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να μας κοροϊδεύει, αλλά και να προσπαθεί να εκμεταλλευθεί εθνικά την περίσταση. Στις αρχές Ιανουαρίου αποκαλύφθηκε (δημοσίευμα της Χουριέτ) ότι βρίσκεται από καιρό σε εξέλιξη πρωτοβουλία του τουρκικού κράτους, για να προχωρήσει μέσω της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ, σε δανειοδοτήσεις Ελλήνων πολιτών, με περιοχή «πιλοτικής» εφαρμογής τη …Δυτική Θράκη (όχι Ελληνική Θράκη), με ποσό έναρξης τα 50 εκ. ευρώ. Τα δάνεια θα απευθύνονται σε …Τούρκους και Έλληνες, χωρίς ...διακρίσεις

Και μόνο η λέξη «Τούρκους», θα αρκούσε να αποκαλύψει τη ανθελληνική στόχευση, αλλά και να αποτελέσει αιτία άμεσης και αυστηρής απόρριψης της γελοίας, κατά τα άλλα, τουρκικής πρότασης.

Η πρόταση είναι μέρος του σχεδίου οικονομικής εισβολής στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη, όπου θέλουν να ξεφύγουν από το καθεστώς των μυστικών κονδυλίων της Τουρκίας, τα οποία ρέουν ως ποταμός, και να αποκτήσουν νόμιμη παρουσία.

Πάντως, μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής της τράπεζας «Ζιραάτ» Χουσεΐν Αϊντίν, σε δηλώσεις του στην εφημ. «Χουριέτ», αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα η ίδια η τράπεζα δεν γνωρίζει και πολύ καλά το σχεδιασμό της τουρκικής κυβέρνησης, για παροχή προνομιακών δανείων, δηλαδή δανείων ειδικής στόχευσης σε συγκεκριμένες περιοχές και σε συγκεκριμένους πληθυσμούς της Ελλάδας: «Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε δάνεια στο πλαίσιο των τραπεζικών κανόνων. Δεν μπορούμε να παράσχουμε προνομιακά δάνεια. Εάν όμως η κυβέρνησή μας (τουρκική) πει ότι θα καλύψει τις ενδεχόμενες ζημιές μας από τον τουρκικό προϋπολογισμό, τότε μπορούμε να το κάνουμε…Για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη απόφαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου»

Σημειώνουμε εδώ ότι το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί τη Ζιραάτ, ως εργαλείο για την επίτευξη της επεκτατικότητάς του στη Θράκη, στα Δωδεκάνησα και γενικότερα στην Ελλάδα. Για το ρόλο της ίδιας της τράπεζας οι αναγνώστες της Ζαγάλισα γνωρίζουν ότι, είμαστε η μοναδική εφημερίδα στη Θράκη και στην Ελλάδα, η οποία έχει αποκαλύψει δεκάδες άγνωστες πρακτικές και μεθοδεύσεις της. Ο χορός των αποκαλύψεων θα συνεχισθεί...

Άρθρο του Κεμάλ Φαρζλή

Τεύχος 64, Δεκέμβριος 2012 - Ιανουάριος 2013

Κατηγορία: