Ο επισκέπτης που θα θελήσει να δει την Κοτάνη θα έρθει αντιμέτωπος με ένα μεγάλο πρόβλημα : τον χωματόδρομο ο οποίος το χειμώνα γίνεται λασπόδρομος.
Πιο κάτω όμως, γύρω στα τρία χιλιόμετρα μετά την Μέδουσα, στα πενήντα μέτρα δεξιά του δρόμου, στο ποτάμι, υπάρχει μία παραδοσιακή γέφυρα, ένα από τα ιστορικά μνημεία που έχουμε στα Πομακοχώρια μας. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η γέφυρα έχει χαλάσει, όπως δείχνουμε και στη φωτογραφία. Έτσι, δημιουργούμε άσχημη εικόνα στον επισκέπτη που θα θελήσει να επισκεφτεί τον τόπο μας (πώς θα έχουμε τουριστική ανάπτυξη αν δεν προστατεύουμε τα μνημεία μας και την ιστορία μας;).
Και, δυστυχώς, έχουμε και πρακτικά προβλήματα: οι αγρότες και οι
κτηνοτρόφοι της περιοχής χρησιμοποιούν τη γέφυρα για να περνούν με τα ζώα τους. Αν θα ξαναπλημμυρίσει το ποτάμι τι θα κάνουμε με μία γέφυρα που έχει αρχίσει και καταστρέφεται;
Θέλουμε από τους τοπικούς φορείς και κυρίως από τη Νομαρχία Ξάνθης και την Περιφέρεια να δούνε τα προβλήματα αυτά. Είμαστε σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα, δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε μακριά πρέπει και να μας αγνοούν.
Ρασίτογλου Φικρέτ, Μέδουσα (Μέμκοβα) ν. Ξάνθης
(τεύχος 38, Φεβρουάριος 2010)
Κατηγορία: