Πομακική συνταγή: μανιτάρια με πατάτες

Μανιτάρια με πατάτες - πομακική συνταγή από τη Ροδόπη

 

Υλικά:

μανιτάρια: και οι δύο τύποι μανιταριών της περιοχής μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ή το γκούγκουλ ή το τσσερβενούσσκα,

πατάτες,

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

κρασί

 Συνταγή:

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια και τις πατάτες καθώς και άφθονο κρεμμύδι. Ρίχνουμε από πάνω λάδι, αλάτι και λίγο πιπέρι. Ενώ στη συνέχεια χύνουμε άφθονο κρασί και περιμένουμε να ψηθεί το φαγητό. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε είτε σε ταψί είτε σε κατσαρόλα. Στο ταψί θα μας γίνει πιο στεγνό ενώ στην κατσαρόλα πιο ζουμερό.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του πρωτότυπου λαογραφικού υλικού του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Ζαγαλισα. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Κατηγορία: