"Γκάϊγκανα". Σε πολλά χωριά της Ροδόπης αποτελούσε το πρωινό φαγητό.
Υλικά:
Πατάτα
Κρεμμύδι
Καλαμποκάλευρο
Λάδι
Αλάτι
Συνταγή: κόβουμε λίγη πατάτα και την ανακατεύουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε και λίγο λάδι με αλάτι και την βάζουμε στο ταψί για να γίνει.
Η πομακική κουζίνα είναι λιτή και προσαρμοσμένη στις συνθήκες ζωής των κατοίκων της ορεινής Ροδόπης.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του πρωτότυπου λαογραφικού υλικού του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Ζαγαλισα. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα
Κατηγορία: