Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Δεν συνιστούν όλα αυτά εγκληματική οργάνωση κατά της Ελλάδας;

H καινούρια σχολική χρονιά για πολλούς μουσουλμάνους μαθητές θα είναι εμπλουτισμένη με τουρκικές σημαίες, ανθελληνισμό και άλλα πολλά, που καμία σχέση δεν έχουν με την παιδαγωγική και την ψυχολογία του νηπίου. Αναφερόμαστε στους παράνομους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία που έχουν ιδρύσει διάφοροι παράνομοι, αλλά και «νομότυποι» σύλλογοι του τουρκικού εθνικισμού στην ελληνική Θράκη.

Παρόλο που ως εφημερίδα επανειλημμένα έχουμε γράψει για το θέμα αυτό, αντίδραση δεν είδαμε ούτε από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ούτε βέβαια από τα πολιτικά κόμματα. Είχαμε γράψει και για το παράνομο νηπιαγωγείο στο χωριό Λύκειο με την τεράστια τουρκική σημαία εντός του δωματίου και την ανάλογη προπαγάνδα που γίνεται στα νήπια, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Πολλές καταγγελίες έχουμε δεχθεί κατά καιρούς για παράνομα νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς στην πόλη της Ξάνθης (Παλιά Χρύσα), μέσα στην Κομοτηνή (σε κτίριο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας πέριξ της δημοτικής αγοράς – μάλιστα όποιος περνάει από έξω ακούει τις φωνές των παιδιών), σε χωριά (όπως στον Εχίνο, στον Πετρόλοφο κ.α.). Οι παραβιάσεις της ελληνικής νομοθεσίας είναι πολλαπλές και είναι εντυπωσιακό ότι οι δημόσιες υπηρεσίες παρέχουν τα μέσα για να λειτουργήσουν όλα αυτά τα παράνομα κτίρια.

Από κει και πέρα υπάρχει η παραποίηση αρχής με τις δύο ψευτομουφτείες σε Κομοτηνή και Ξάνθη, με τα παράνομα πιστοποιητικά που χορηγούν, το μαύρο χρήμα και ένα σωρό άλλες έκνομες δραστηριότητες, με αποκορύφωμα βέβαια την μισελληνική προπαγάνδα των παραθρησκευτικών φροντιστηρίων (κουράν κουρσού).

Το μαύρο χρήμα ρέει άφθονο κάθε χρόνο και φτάνει στις τσέπες στρατιάς πληρωμένων πρακτόρων προκειμένου να εκτουρκισθεί η Θράκη. Θυμίζουμε τις περιπτώσεις μουσουλμάνων που συνελήφθησαν στα σύνορα, προερχόμενοι από Τουρκία, με χιλιάδες ευρώ κρυμμένα στα αυτοκίνητά τους. Τα στοιχεία είναι γνωστά εδώ και χρόνια στο ΥΠΕΞ (έχει γραφτεί και στον τύπο για τα στοιχεία από τραπεζικές καταθέσεις), αλλά δεν κινητοποιούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Να γράψουμε για τον πρωτοφανή αυθαίρετο οικισμό στην παραλία της Μέσης στη Ροδόπη, όπου η ελίτ της μειονότητας με το έτσι θέλω κατέλαβε μέρος της παραλίας για να κάνει τα καλοκαιρινά μπανάκια της, ενώ η ΔΕΗ και ο δήμος Κομοτηνής, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και καταγγελίες συμπολιτών μας, παρέχουν ρεύμα, νερό και … απορριμματοφόρο; Να μιλήσουμε για τους παράνομους τουρκικούς συλλόγους που στεγάζονται στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, παίρνοντας μέρος σε εκδηλώσεις («Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής»);

Για τις παρανομίες που έχουν γίνει ακόμη και σε … φιλανθρωπικούς εράνους, για την εισαγωγή επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και άλλων τουρκικών προϊόντων που συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία λόγω των βλαβερών χημικών ουσιών που περιέχουν, για την ανέγερση πολλών αυθαίρετων κατασκευών σε διάφορα μέρη ή, ακόμη και στην παράνομη κυκλοφορία από τις ... τουρκικές νταλίκες στους περιφερειακούς δρόμους, όπως έχει καταγγελθεί στον Τύπο; Τι να πρωτοαναφέρουμε;

Να μιλήσουμε για ύπαρξη του φασισμού στην ελληνική Θράκη με πυρήνες γκρίζων λύκων, για τις φασιστικές απειλές που επανειλημμένα δέχθηκαν όσοι τόλμησαν να δηλώσουν Πομάκοι ή Ρωμά από φορείς του τουρκικού εθνικισμού ή από τουρκόφωνες εφημερίδες, τις πολιτικές απειλές μέσα από θρησκευτικούς χώρους (απαράδεκτο για το ισλάμ) και πολλά άλλα; Να μιλήσουμε για τους πράκτορες που έχουν συλληφθεί να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δέχθηκαν ποινές – χάδια; Να αναφέρουμε τα θρησκευτικά τάγματα που δραστηριοποιούνται στα κρυφά τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και τα οποία κυκλοφορούν μαύρο χρήμα και τουρκισμό (περίπτωση Φετουλάχ Γκιουλέν και άλλων), εξαγοράζοντας ανθρώπους και συνειδήσεις;

Και οι τουρκικές παρανομίες δεν έχουν τέλος. Αν αυτά δεν συνιστούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (μαφία), τότε οι δημοκρατικές κεραίες φοβούμαστε πως δραστηριοποιούνται μόνο σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με τα εκλογικά οφέλη των κομμάτων.

Άρθρο του Κεμάλ Φαρζλή

Τεύχος 68, Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2013

Κατηγορία: