Οι δήμαρχοι της Ξάνθης υπονομεύουν την τοπική οικονομία!

Αγανάκτηση στον εμπορικό κόσμο.
Πλήττονται και οι Πομάκοι

Ιμάμ ΑχμέτΗ Ζαγάλισα πιστή στις αρχές της, έχοντας σαν στόχο την υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος του τόπου, όπου συμβιώνουμε, Έλληνες χριστιανοί και μουσουλμάνοι, καταγγέλλει ενώπιον της κοινής γνώμης τους δημάρχους του Ν. Ξάνθης, για το οικονομικό έγκλημα που διέπραξαν προ της γιορτής και κατά την διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανιού.
 
Από πληροφορίες που κατέφθασαν στην εφημερίδα μας, εν ενεργεία δήμαρχοι, με χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων, δημοτών αλλά και καταστηματαρχών, οι οποίοι πληρώνουν βαριά δημοτικά τέλη, μίσθωσαν περίπου 35 τουριστικά λεωφορεία και μετέφεραν δωρεάν μουσουλμάνους (ακόμα και χριστιανούς) από την Ξάνθη στην Κεσσάνη και στην Ανδριανούπολη, την 5ην Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, νύχτα κανδηλιού του Καδήρ, για να ψωνίσουν από τα παζάρια των πόλεων αυτών. Λέγεται ότι, επειδή δεν επαρκούσαν τα λεωφορεία της περιοχής, έφεραν μισθωμένα λεωφορεία ακόμα και από τη Θεσσαλονίκη!
 
Το ότι ψώνισαν οι εκδρομείς δεν είναι κακό, αλλά το να φέρουν στη συνέχεια και να πουλάνε μέσα στην αγορά της Ξάνθης μεγάλες ποσότητες από …καραμέλες, φύλλα κρούστας και γλυκά Αδριανούπολης, είναι σαν να ροκανίζουν οικονομικά την ίδια την πόλη.
 
Σαν εφημερίδα, και εγώ ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων, καλώ όλους τους Πομάκους να μποϊκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα, διότι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι μετά το Μπαϊράμι, τα Πομακόπουλα δεν θα βρίσκουν δουλειά στα ελληνικά μαγαζιά της Ξάνθης και όχι στα τουρκικά της Κεσσάνης!
 
΄Οσον αφορά τους αχαρακτήριστους εθνικά δημάρχους Ξάνθης, που έστειλαν την 5η και 6η Σεπτεμβρίου 2010 τα παραπάνω λεωφορεία με λεφτά των δημοτών, έχω να σχολιάσω ότι δεν σεβάστηκαν ούτε την ημερομηνία της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 (πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης). Όμως, δεν ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που αρνιούνται την ύπαρξη και των Πομάκων.
 
Τους ερωτώ: Γιατί δεν διοργανώσατε ανάλογη εκδρομή στα Πομακοχώρια της Βουλγαρίας ή στην αγορά του Σμόλιαν, του Χασκόβου ή της Φιλιππούπολης; Προφανώς από εκεί δεν έχει κατευθυνόμενα πακέτα ψήφων.
 
Αναρωτιέμαι, πώς θα βγείτε προεκλογικά και θα πείτε στους δημότες σας ότι στηρίζετε την τοπική οικονομία; Τι θα απαντήσετε στους νέους Πομάκους και μη, που κάθε μέρα χτυπούν την πόρτα σας για δουλειά, όταν εσείς οι ίδιοι μποϊκοτάρετε τα τοπικά προϊόντα και επιδοτείτε την εισαγόμενη ανεργία;
 
Δεν έχετε, ούτε καν την ευφυϊα, να παραδειγματιστείτε από τον σοφό και πονηρό δήμαρχο Ανδριανούπολης, ο οποίος σε όλους τους εμπόρους εκδρομείς, πρόσφερε δείπνο (İftar yemeği), δώρα και διευκολύνσεις;
 
Άρθρο του Ιμάμ  Αχμέτ
 
(τεύχος 45, Σεπτέμβριος 2010)

 

Κατηγορία: