Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

ΝΕΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΑΜΕΤ ΣΤΑ ΜΕΛΙΒΟΙΑ

Λέει ο ιμάμης Αμέτ (Μέτε από το Ωραίο) ότι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τους Πομάκους …χριστιανούς, ότι είμαστε γκιαούρηδες και ότι θα γίνουμε κιμάς (!) με αυτά που κάνουμε (Μιλλέτ 23/10/08).

Ναι, Αμέτ επιμένουμε να λέμε ότι τα τζαμιά τα κάνατε τόπους προπαγάνδας για τα συμφέροντά σας και το παράδειγμα αυτό μας το δίνετε πάλι μόνος σας: πήγατε σε ένα τζαμί δήθεν με σκοπό να παραβρεθείτε σε μία λειτουργία ενός νεαρού που κατάφερε να γίνει χαφίζ και εσείς τι κάνατε; Προπαγάνδα εναντίον των Πομάκων διότι επιμένουμε για το αυτονόητο, ότι δηλαδή είμαστε Πομάκοι και όχι τούρκοι. Δεν σεβαστήκατε ούτε το παιδί αλλά ούτε και τον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί για να χαρεί το γεγονός ότι ένα παιδί έγινε χαφίζ.
Λέτε πράγματα που δεν θα τα έλεγε ένας κανονικός μουφτής, ούτε καν ένας μη σοβαρός ιμάμης. Πρέπει να ξέρετε ότι γκιαούρης είναι αυτός που δεν πιστεύει στον Θεό. Πως εσύ Αμέτ βρίσκεις το δικαίωμα αυτό να μας λές γκιαούρηδες;
 
Δεν ξέρεις ότι μόνο ο Θεός έχει το δικαίωμα να κρίνει εάν ένας άνθρωπος είναι πιστός ή άπιστος; Και ακόμη πιο μεγάλη αμαρτία είναι να συκοφαντείς μέσα σε ένα τζαμί πιστούς μουσουλμάνους που ποτέ δεν σκέφτηκαν ούτε να ρεζιλέψουν ούτε να υποτιμήσουν τη θρησκεία τους. Αντίθετα αυτό κάνουν πολλοί δήθεν καλοί μουσουλμάνοι στην μητέρα – πατρίδα τους και μερικοί στην Ξάνθη.
 
Τα ρεζιλίκια τους τα διαβάζουμε κάθε μέρα. Ιμάμη Αμέτ
δεν έχεις το δικαίωμα να μας κατηγορείς ως άπιστους, όχι μόνο εμάς αλλά κανέναν.
 
Ζούμε στον 21ο αιώνα αλλά τα παράλογα που ακούμε είναι πολλά: επειδή σε μια συγκέντρωση ενός δείπνου για το ραμαζάνι βρέθηκε ένα μπουκάλι κρασί στο τραπέζι που το βάλανε αμερικανοί εσείς το μασάτε σαν μαστίχα κάθε φορά. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί που παρέθεσαν το δείπνο είναι αμερικανοί χριστιανοί, όχι μουσουλμάνοι ή μήπως αυτά δεν έγιναν στην Τουρκία; Και που ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι που παρευρεθήκανε στο δείπνο ήπιαν κρασί; Μήπως ήσασταν και εσείς εκεί;
 
Τέλος πάντων, νομίζω ότι τζάμπα κουραζόμαστε να γράφουμε αυτά τα πράγματα. Εσείς πάντως αυτό που θέλατε να δείξετε, το δείξατε στους καλεσμένους σας από την Τουρκία: το πόσο καλός τουρκόφρονας είστε και πόσο μεγάλο αγώνα δίνετε για να μπορέσετε να μας κάνετε και εμάς τουρκόφρονες. Για όλα αυτά δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και τη θρησκεία μας, δεν έχει καμία σχέση το να είσαι μουσουλμάνος με το να είσαι τούρκος, άλλο η θρησκεία άλλο η εθνικότητα. Εκτός και αν η Τουρκία πήρε το Ισλάμ …μονοπώλιο, ε, τότε αλλάζουν τα πράγματα, τότε και οι Άραβες είναι τούρκοι και οι Σουδανοί και οι Πακιστανοί. Να το πούμε και στην επόμενη Ισλαμική Διάσκεψη ότι αυτά προπαγανδίζετε κ.Αμέτ.
 
Κύριε Ιμάμη από το Ωραίο, για άλλη μια φορά: είμαστε Πομάκοι μουσουλμάνοι και δεν θα σταματήσουμε να το γράφουμε και να το λέμε είτε σας αρέσει είτε όχι. Σταματήστε τα ψέματα ότι δήθεν θέλουμε να γίνουμε χριστιανοί και αν νομίζετε ότι για αυτά που λέω και γράφω θα γίνω κιμάς ας γίνω κιμάς, τούρκος όμως ποτέ δεν θα γίνω!
 
Σερήφ Μουσταφά
(τεύχος 24, Δεκέμβριος 2008)

 

Κατηγορία: