ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΖΙΡΑΑΤ! Χάρτης με το ψευδοκράτος στο υποκατάστημα Ξάνθης!

Ως Ζαγάλισα έχουμε επανειλημμένα αποκαλύψει σειρά αντεθνικών ενεργειών της τουρκικής κρατικής τράπεζας Ζιραάτ, από τη μέρα που εγκαταστάθηκε σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Ο κατάλογος όπως φαίνεται, δεν έχει τελειωμό: Σύμφωνα με καταγγελίες, στο υποκατάστημα της Ζιραάτ στην Ξάνθη, μέχρι και την περίοδο των Χριστουγέννων του 2013 υπήρχε στην κεντρική αίθουσα, πίσω και πάνω από τα γκισέ των ταμείων, ένας υπερμεγέθης παγκόσμιος χάρτης, όπου παρουσιάζονταν οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η τουρκική τράπεζα. Τα ονόματα των ξένων χωρών αναφέρονταν στα αγγλικά.

Εκεί, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν οι επισκέπτες ότι στα αναφερόμενα κράτη με υποκαταστήματα της Ζιραάτ υπήρχε και το υπό κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων κομμάτι της βόρειας Κύπρου! Μάλιστα αναφερόταν στα αγγλικά ως Turkish Republic of Northern Cyprus και φιγούραρε ανάμεσα στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου!

Ο χάρτης αυτός φωτογραφήθηκε από συνεργάτη της ΖΑΓΑΛΙΣΑ. Η φωτογράφηση υπέπεσε στην αντίληψη των υπαλλήλων της τράπεζας. Έτσι, μετά από λίγο καιρό με την αλλαγή διαρρύθμισης του υποκαταστήματος τοποθετήθηκε στην εσωτερική είσοδο του υποκαταστήματος ένας νέος χάρτης χωρίς ονόματα χωρών, ενώ ο προκλητικός χάρτης πάνω από τα γκισέ εξαφανίστηκε...

Πιστεύουμε ότι η ΖΑΓΑΛΙΣΑ έπαιξε το ρόλο της στην επανόρθωση της ιταμής πρόκλησης, δηλ. να φιγουράρει μέσα στη Ξάνθη χάρτης με το μαϊμού ψευτο-κράτος της βόρειας Κύπρου.

Τεύχος 72, Απρίλιος - Μάιος 2014

 

Κατηγορία: