ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ – ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΣΜΙΝΘΗ

Tον ΑύγΜαθητές και σκύλος περνάνε το ποτάμιουστο του 2009 (τεύχος 32), η Ζαγάλισα έγραψε για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δύο συνοικιών της Σμίνθης (Σμίσιε) να περάσουν από τη μία πλευρά του ποταμού στην άλλη, μέσα από το χωριό. Οι δύο γέφυρες που υπάρχουν είναι έξω από το χωριό και εξυπηρετούν πρώτιστα τα αμάξια. Μαθητές που θέλουν να πάνε στο σχολείο, πιστοί που θέλουν να πάνε στο τζαμί ή απλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να περάσουν από τη μια γειτονιά στην άλλη, «εξυπηρετούνται» από κορμούς δένδρων που υπάρχουν σαν γέφυρες! Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2009 (τ.33), η εφημερίδα μας και ο συντάκτης του άρθρου κ. Ιμάμ Αχμέτ, έλαβαν απάντηση από τη Νομαρχία Ξάνθης ότι το δημοσίευμα μας αποτελεί «διαστρέβλωση της αλήθειας». Μάλιστα το Δελτίο Τύπου που ήρθε από το γραφείο του Νομάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, αμφισβητούσε ότι τα παιδιά μετά το σχολείο περνάνε τους κορμούς που χρησιμοποιούνται ως γέφυρα.

 Γυναίκες περνάνε το ποτάμιΗ Ζαγάλισα αφιερώνει σε όλους τους υπεύθυνους, τις παρακάτω δύο φωτογραφίες όπου φαίνεται καθαρά η αλήθεια: Στην πρώτη, παιδάκια που τελείωσαν το σχολείο περνάνε πάνω από τους κορμούς των δένδρων (τους συνοδεύει μάλιστα και σκύλος), ενώ από κάτω τρέχει ορμητικά το ποτάμι. Στη δεύτερη, γυναίκες περνάνε τον ποταμό για να πάνε στα σπίτια τους, που βρίσκονται στη δεύτερη συνοικία του χωριού.
 
Προφανώς η Ζαγάλισα ξέρει πολύ καλά τι γράφει, το θέμα από δω και πέρα είναι τι θα κάνει η Νομαρχία Ξάνθης και οι όποιοι άλλοι υπεύθυνοι για το θέμα αυτό. Κανείς προφανώς δεν θέλει να γίνει κάποιο ατύχημα, στο οποίο θύματα μπορεί να είναι μικροί μαθητές, γυναίκες ή ηλικιωμένοι. Βασιζόμαστε στην ευαισθησία του Νομάρχη κ. Παυλίδη ώστε το θέμα αυτό να λάβει την οριστική του λύση.
 
(τεύχος 39, Μάρτιος 2010)

 

Κατηγορία: