Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Κοκόσσκα να κάζνικ: Πομακική συνταγή από τον Έβρο.

Κοκόσσκα να κάζνικ

 

Υλικά:

Κοτόπουλο,

γιουφκάδες,

λάδι,

1 κρεμμυδι,

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

Συνταγή: Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μισό φλιτζάνι λάδι, 1 κεφάλι κρεμμύδι (μέτριο) ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να κοκκινήσουν.

Μετά βάζουμε σε κομμάτια το κοτόπουλο και το καβουρντίζουμε μέχρι να ασπρίσει το κρέας. Ύστερα, ρίχνουμε 2 δάχτυλα νερό πάνω από το κρέας και έπειτα το αλάτι υπολογίζοντας με το μάτι.

Αρχικά κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας αλλά λίγο μετά το αφήνουμε λίγο ανοιχτό.

Ενώ το φαγητό βράζει, εμείς απλώνουμε ωμούς τους γιουφκάδες πάνω σε ένα ταψί. Κατόπιν παίρνουμε ζεστό χυλό μέσα από την κατσαρόλα σε μία κούπα και τον περιχύνουμε στους γιουφκάδες οι οποίοι έτσι μαλακώνουν και ψήνονται.

Όταν γίνει το κρέας, το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού ενώ οι γιουφκάδες είναι τοποθετημένοι γύρω - γύρω για να μπορεί να παίρνει εύκολα όλη η οικογένεια.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του πρωτότυπου λαογραφικού υλικού του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Ζαγαλισα. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Κατηγορία: