Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

ΚΑΤΩ ΒΥΡΣΙΝΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ. Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;

Η Κάτω Βυρσίνη.Διαμάχη για το νερό έχει ξεσπάσει, εδώ και αρκετό καιρό, μεταξύ των οικισμών Κάτω Βυρσίνης και Κόβαλου στην Κοινότητα Οργάνης Ν. Ροδόπης. Οι δύο βρύσες - ποτίστρες, δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των ζωντανών των κατοίκων, καθώς, ως γνωστόν, στους δύο αυτούς οικισμούς, ιδιαίτερα στην Κάτω Βυρσίνη, οι Πομάκοι κάτοικοι είναι κυρίως κτηνοτρόφοι με μεγάλο αριθμό ζώων ο καθένας. Για το λόγο αυτό, οι κάτοικοι της Κάτω Βυρσίνης απευθύνθηκαν εδώ και καιρό στον Κοινοτάρχη, κο Εμίνογλου Μεμέτ, προκειμένου να δημιουργήσει η Κοινότητα δύο νέες βρύσες - ποτίστρες, οι οποίες θα κάλυπταν πλήρως τις ανάγκες και των δύο οικισμών, κυρίως, δε του χωριού τους, που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

 
Πληροφορίες μας όμως λένε ότι ο κος Πρόεδρος τους ανάφερε ότι η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης δε δέχτηκε το αίτημά τους! Γι’ αυτό, αντιπροσωπεία κατοίκων προσέφυγε, μέσω δικηγόρου, στην Π.Α.Μ.Θ. για να μάθει το λόγο. Εκεί ανακάλυψαν όχι μόνο ότι η Περιφέρεια δεν ήξερε τίποτα, αλλά και ότι εκδήλωσε ενδιαφέρον για το θέμα, με αποτέλεσμα να στείλει αντιπρόσωπό της στο Κοινοτικό Κατάστημα. Εκεί, μετά από μια επεισοδιακή συνάντηση όλων των πλευρών, (κατοίκων, Προέδρου και αντιπροσώπου της Π.Α.Μ.Θ.)
αποφασίστηκε ότι, ύστερα από επιτόπια έρευνα και μελέτη, που θα πραγματοποιηθεί από ειδικό της Περιφέρειας, θα δοθεί λύση στο πρόβλημα από την Π.Α.Μ.Θ!
 
ΒρύσηΈτσι, δημιουργήθηκε από τους κατοίκους ένα ερώτημα: γιατί την τελευταία του χρονιά ως Πρόεδρος της Κοινότητας Οργάνης, ο Κοινοτάρχης μας, ενώ υλοποιεί πλήθος έργων στους οικισμούς της Οργάνης και Δρανιάς, όπου κατοικούν κυρίως «τουρκόφρονες», αδιαφορεί παντελώς για τους υπόλοιπους οικισμούς της Κοινότητάς του, και ιδιαίτερα για το χωριό μας την Κάτω Βυρσίνη, που έχει να δει έργα εδώ και … οκτώ χρόνια περίπου; Πόσο μάλιστα όταν αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η παροχή νερού, ενόψει καλοκαιριού, όπου οι ανάγκες και οι απαιτήσεις είναι περισσότερες.
 
Εμείς ως ΖΑΓΑΛΙΣΑ, έχουμε την παρακάτω εύλογη απορία: στη διαδρομή από Δρύμη προς Οργάνη βλέπουμε να ξεφυτρώνουν κάθε τόσο βρύσες από ιδιώτες για να ξεδιψάσουν οι ταξιδιώτες και ολόκληρη Κοινότητα δε μπορεί να βρει τα χρήματα για δύο ποτίστρες, οι οποίες είναι άμεσης ανάγκης για την επαγγελματική επιβίωση των κατοίκων; Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από όλα αυτά; Μήπως δεν γίναμε ακόμη καλοί Τούρκοι;
 
Ελπίζουμε η Π.Α.Μ.Θ. δε θα αθετήσει την υπόσχεσή της προς τους κατοίκους της Κάτω Βυρσίνης ….
 
(τεύχος 41, Μάιος 2010)

 

Κατηγορία: