Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Σερήφ ΜουσταφάΤο πρώτο και βασικότερο θέμα είναι η παιδεία, γιατί από αυτήν κρίνεται και το μέλλον των παιδιών μας. Ο στόχος μας είναι η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Εάν όμως συνεχίσουμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στα μειονοτικά σχολεία στα οποία μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα δεν πρόκειται να προοδεύσουν. Θα αναγκαστούν να γίνουν τα τσιράκια κάποιων σύγχρονων μπέηδων και επειδή δεν νομίζω να είναι το θέλημα των γονιών αυτό το πράγμα, πρέπει να ζητήσουμε από την πατρίδα μας την Ελλάδα να μας κάνει παντού δημόσια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και όχι άλλα μειονοτικά, που συμφέρουν μόνο σε λίγα άτομα. 

Τα θρησκευτικά βεβαίως και πρέπει να μαθαίνονται και να ασκούνται αλλά σε αυτόν τον τομέα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές: πρέπει να προσέχουμε τι μαθαίνουν τα παιδιά μας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε ρατσιστικές κινήσεις, τουρκική προπαγάνδα και φανατισμό. Οι μεντρεσέδες πρέπει να ελέγχονται από τις νόμιμες μουφτείες και οι δάσκαλοι πρέπει να είναι ειδικοί, δεν μπορεί ο καθένας να μαθαίνει στα παιδιά μας λάθος πράγματα και να μην ξεχνάμε ότι η θρησκεία είναι για όλους τους μουσουλμάνους της γης και δεν έχει εθνική ταυτότητα.
 
H πομακική μας παράδοση είναι μεγάλη, όμορφη και πλούσια σε ποικιλία, τα τραγούδια μας, οι χοροί μας, η γλώσσα μας και ο τρόπος ζωής μας μοναδικά. Εμείς όμως πρέπει να διατηρήσουμε την παράδοσή μας και να την προστατεύσουμε από την τουρκοποίηση που προσπαθούν εδώ και καιρό να καταφέρουν οι τουρκικοί μηχανισμοί στην ελληνική Θράκη.
 
Για αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων που θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα του ακόμα πιο εντονότερα μέχρι να σταματήσει και ο τελευταίος πράκτορας της τουρκικής προπαγάνδας να καταπιέζει και να τρομοκρατεί τους Πομάκους.
 
Για αυτό πρέπει να δυναμώσουμε ακόμα πιο πολύ τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων για να μπορέσει ο σύλλογος να κινηθεί ακόμα πιο δυνατός πολιτικά και να διεκδικήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα μας, δηλαδή δημόσια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Γραφτείτε όλοι οι Πομάκοι συμπατριώτες στο σύλλογο για να δείξουμε την δύναμή μας και να κερδίσουμε αυτά που μας αξίζουν.
 
(τεύχος 42, Ιούνιος 2010)

 

Κατηγορία: