ΔΡΟΜΟΣ ΔΑΡΜΕΝΗΣ – ΡΑΓΑΔΑΣ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

Δρόμος για την Εσοχή.Η κατασκευή δρόμου που θα ένωνε το νομό Ροδόπης με τη Βουλγαρία θα ωφελούσε τα Πομακοχώρια αν ακολουθούνταν οι αρχικές αποφάσεις. Ο πρώτος σχεδιασμός έλεγε ότι ο δρόμος θα ξεκινήσει από τη Δαρμένη, χωριό με την πλειοψηφία του πληθυσμού να κατάγεται από τα Πομακοχώρια Εσοχή, Ραγάδα και Κόβαλο, να περάσει από τη Ραγάδα και την Εσοχή, να φτάσει στη Μυρτίσκη και από εκεί στα σύνορα, στο Αβρέν Πόρτα.
 
Είναι δεδομένο το ότι η κατασκευή του δρόμου αυτού θα ωφελούσε σε μεγάλο βαθμό τα Πομακοχώρια, καθώς θα γινόταν κανονικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος και επιπλέον θα μπορούσαν οι κάτοικοι να επωφεληθούν από την εισροή τουριστών από τη γειτονική χώρα. Αντί για αυτό όμως, ξανά, με έναν μαγικό τρόπο, τα πράγματα άλλαξαν. Ο δρόμος θα περάσει μέσα από τη Νυμφαία, και μάλιστα υπήρξε και πλούσιο παρασκήνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε ολοκληρωθεί η διαπλάτυνση του δρόμου από Δαρμένη για Εσοχή αλλά η άσφαλτος δεν έγινε ποτέ.
 
Το μόνο θετικό που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη είναι ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος από Ραγάδα προς Εσοχή. Είναι ένα θετικό βήμα για τα τελευταία …100 χρόνια! Ελπίζουμε να μην περιμένουμε έναν αιώνα ακόμη για να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος από Δαρμένη για Ραγάδα.
 
(τεύχος 51, Μάρτιος 2011)
 
Κατηγορία: