Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

ΔΙΩΞΕΙΣ των υποστηρικτών του ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ Οι ελίτ σχέσεις με ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ. Τσιμουδιά οι μειονοτικοί

Η διείσδυση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην ελληνική Θράκη είχε πάρει, ιδίως τα τελευταία χρόνια, μεγάλες διαστάσεις. Είχαμε γράψει και παλιότερα (βλ. φ. 27, 49, 74) κάποια πράγματα για τη διείσδυση αυτή που ευνοούσε ο τουρκικός εθνικισμός, αφού θεωρούσε ότι τον συνέφερε μια ιδεολογία που την ασπαζόταν μέχρι και πριν από λίγα χρόνια και ο ίδιος ο Ερντογάν.               

Οι καιροί όμως άλλαξαν και μετά το πραξικόπημα άρχισε η καρατόμηση των στελεχών του Γκιουλέν Φετουλάχ Γκιουλέν μέσα στην Τουρκία. Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική Θράκη, όπου πυρήνες υποστηριχτών του Γκιουλέν υπάρχουν σε πόλεις και πολλά χωριά όπως στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, στις Σάπες και τα Αρριανά (ν. Ροδόπης), στον Εχίνο και το Δημάριο (Πομακοχώρια Ξάνθης) κ.α. Στα Πομακοχώρια του ν. Ροδόπης σχολιάζεται έντονα στα καφενεία πως ιμάμηδες με καταγωγή από τον Κέχρο διώχτηκαν από τα τζαμιά τους λόγω της σχέσης τους με τον Γκιουλέν, ενώ γυναίκα από τα Αρχοντικά, δεν ξαναδίδαξε στο μάθημα κορανίου που είχε αναλάβει. Ο ιμάμης του χωριού Λύκειο με καταγωγή από την Οργάνη μετανάστευσε στη Γαλλία.              

Στο νομό Ξάνθης, στο χωριό Άνω Θέρμες, η κυρία που έκανε μαθήματα, σε άντρες και γυναίκες, μέσα σε χώρο που της παραχωρήθηκε από το τζαμί έχει πολύ καιρό να εμφανιστεί. Στον ίδιο χώρο θα γινόταν και πολιτιστικό / πνευματικό κέντρο ελεγχόμενο από τον Γκιουλέν. Θα γίνει τελικά;

ΣΧΕΣΕΙΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΜΕ ΓΚΙΟΥΛΕΝ              

Στην πόλη της Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στον τσιγγάνικο οικισμό του Δροσερού, ενώ, μέχρι πρότινος, ο ιμάμης από το Ωραίο Αμέτ Μετέ (ψευτομουφτής) πήγαινε συχνά – πυκνά στα μαθήματα κορανίου (κουράν – κουρσού) σε σπίτι του οικισμού, οι χοτζάδες του οποίου ελέγχονται από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, μετά το πραξικόπημα δεν τόλμησε να πατήσει ξανά εκεί, ενώ προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δήλωσε δημόσια ότι πήγαινε στο Δροσερό για να ... φάει! Καλά, για μπιφτέκια πήγαινε εκεί ο Μετέ; Τόσο πολύ του αρέσει η ... τσιγγάνικη κουζίνα; Φανταζόμαστε ότι οι δύο Ρωμά γενίτσαροι που κάνουν τα μαθήματα κορανίου στα οποία, σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν παλιότερα και το φως της δημοσιότητας, διδάσκουν στα τσιγγανόπουλα μίσος για την καγωγή τους και μίσος για την Ελλάδα, δεν ξέρουν και πολλά από μαγειρική τέχνη. Τα μαθήματα γίνονται σε σπίτι που βρίσκεται επί του δρόμου όπου είναι και το γυμναστήριο του Δροσερού.              

Και μια ερώτηση – κουίζ: ποιανού στενού συνεργάτη του Αμέτ Μετέ, η κόρη, σύχναζε σε ίδρυμα του Γκιουλέν στην Κωνσταντινούπολη και μετά το πραξικόπημα την συνέλαβε η αστυνομία και τελικά την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους; Μήπως, τελικά, πολλά δεν ήταν τα πάρε – δώσε του Μετέ με τον Γκιουλέν;      

       

Άλλο οικοδομικό συγκρότημα (!) που «ανήκει» στον Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκεται πριν το Δροσερό (με το που περνάς τις γραμμές στα αριστερά, στον κάθετο δρόμο επί του οποίου βρίσκεται ο συνεταιρισμός θερμο – υδραυλικών  Υδρώ»). Εκεί υπάρχει σχολείο και οικοτροφείο για Πομακόπουλα.              

Στο φ. 74 είχαμε γράψει ότι στην περιοχή πριν το Δροσερό, κοντά στα νεκροταφεία, υπάρχει οικοτροφείο που φημολογείται ότι στηρίζεται από τον Γκιουλέν, με χρήμα που έρχεται από τη Μ. Βρετανία. Είχαμε γράψει τότε ότι «σύμφωνα με την καταγγελία, το παράνομο ορφανοτροφείο είναι υπό την ... ευλογία του γιαλαντζί μουφτή Ξάνθης Αμέτ Μετέ... Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, άνθρωπος που σχετίζεται με τον Μετέ, κάποιος Χουσεΐν από τα χωριά της Μύκης, δάσκαλος (πληρώνεται δηλαδή και από το ελληνικό δημόσιο, να τον χαίρονται οι προϊστάμενοι του) είναι εκείνος που έχει το γενικό πρόσταγμα».              

Στην Κομοτηνή, σύμφωνα με καταγγελίες που λάβαμε, υπάρχει οικοτροφείο για κορίτσια που στεγάζονταν σε μουσουλμανικό σπίτι πέριξ του μειονοτικού γυμνασίου – λυκείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, αρχικά ο ιδιοκτήτης του χώρου αρνιόταν να ενοικιάσει το σπίτι για να μετατραπεί σε οικοτροφείο του Γκιουλέν, αλλά μετά την παρέμβαση του ψευτομουφτή Ιμπραχήμ Σερήφ, επιτεύχθηκε η συμφωνία. Είναι αλήθεια;              

Εξάλλου, το αντίστοιχο οικοτροφείο για αγόρια ήταν μέσα στην οδό Περικλέους, ενώ σε απέναντι πολυκατοικία, στον ίδιο δρόμο, γινόταν τα θρησκευτικά μαθήματα.              

Να σημειώσουμε ότι εκεί κοντά βρίσκεται και φροντιστήριο που, επίσης, φημολογείται ότι στηρίζεται από τον Γκιουλέν. Τα παντζούρια του φροντιστηρίου ήταν κατεβασμένα για ικανό διάστημα.Τα οικοτροφεία λέγεται ότι έχουν κλείσει. Από την άλλη κάποιοι λένε ότι ο κόσμος φοβάται να πάει και έτσι, ούτως ή άλλως θα αναγκαστούν να κλείσουν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ;              

Επίσης, ακούγεται έντονα πως μουσουλμάνοι επιχειρηματίες που είναι γνωστό πως υποστηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν στην ελληνική Θράκη, θα δεχθούν οικονομικό πόλεμο προκειμένου να καταστραφούν οικονομικά, ως εκδίκηση για όσα συνέβησαν στην Τουρκία. Φημολογείται για μερικούς, ότι έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψής τους, αν εισέλθουν εντός του τουρκικού κράτους. Μεγάλα οικονομικά ονόματα των αστικών κέντρων, αλλά και χωριών της Θράκης ακούγονται για τις λίστες αυτές.

ΠΑΡΩΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ – ΑΠΩΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ              

Πάντως, είναι εντυπωσιακό πώς το τουρκικό κράτος κλείνει παράνομα φροντιστήρια ή οικοτροφεία μέσα στην ελληνική Θράκη.

Αν είναι πάντως αλήθεια ότι το οικοτροφείο πέριξ του μειονοτικού γυμνασίου – λυκείου έκλεισε, πού είναι ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας που έβγαζε ανακοινώσεις, μαζί με το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ (DEB), για το κλείσιμο 3 παράνομων νηπιαγωγείων από την εισαγγελία Ροδόπης, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των οικοτροφείων του Φετουλάχ Γκιουλέν; Μήπως οι Επιστήμονες και ο Τσαούς (ο πρώην καφετζής της νεολαίας) φοβούνται να τα βάλουν με το τουρκικό κράτος και η μαγκιά τους εξαντλείται στους φοβικούς φορείς του ελληνικού κράτους;

Τεύχος 85-86, Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2016

Κατηγορία: