Απάντηση νομάρχη κ. Γ. Παυλίδη σε δημοσίευμα της ΖΑΓΑΛΙΣΑ

Ευρεία δημοσιότητα (και με πρωτοσέλιδα) στις εφημερίδες τηςΞάνθης πήρε η απάντηση του νομάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, σε σχόλιο της εφημερίδας μας για ¨γέφυρα¨ από κορμό δέντρου που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι στην Σμίνθη. Πριν σχολιάσουμε την απάντηση παραθέτουμετο πλήρες κείμενο της νομαρχίας Ξάνθης:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
(Τα έργα που κάποιοι δεν «βλέπουν»)
 
Την 10η Αυγούστου 2009, η εφημερίδα‘ΖΑΓΑΛΙΣΑ’ δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η γέφυρα της ντροπής στην Σμίνθη», το οποίο αναφέρει ότι δήθεν κοροϊδεύουμε τους Πομάκους, δηλαδή, προεκλογικά τοποθετούμε πινακίδες και μετεκλογικά ξεχνάμε να τις ξηλώσουμε, καθώς και ότι υποσχεθήκαμε έργα. Παράλληλα έχει φωτογραφίες μιας πινακίδας για την κατασκευή γέφυρας και μια φωτογραφία άσχετη, πολύ μικρή, σε άλλο σημείο, μακριά από τη γέφυρα. Μάλιστα αναφέρει ότι, δήθεν, για να πάνε στο σχολείο τα παιδιά περνάνε από κορμούς που χρησιμεύουν σαν γέφυρα!!!
 
Αντί άλλης απαντήσεως στα αναγραφόμενα προκλητικά ψεύδη, αποστέλλουμε την φωτογραφία της γέφυραςπου πραγματικά κατασκευάστηκε, μήκους 25 μέτρων, και εκφράζουμε την λύπη μας για την, με γνώση, διαστρέβλωση της αλήθειας γιατί -άλλως- δεν ερμηνεύονται τα αναγραφόμενα. 
 
Η ...γέφυρα στη ΣμίνθηΣχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, δήλωσε: «Όσα έγιναν στην περιοχή της Σμίνθης και του Δήμου Μύκης αυτήν την χρονική περίοδο δεν έγιναν ποτέ. Το ξέρω, το γνωρίζω, ότι κάποιοι ενοχλούνται, αλλά αυτοί εκτίθενται όταν διαστρεβλώνουν προκλητικά την αλήθεια. Στην Σμίνθη κατασκευάσαμε όχι μία αλλά δύο (2) γέφυρες που έλειπαν, με πρωτοβουλία μας, παρότι ήταν υποχρέωση άλλου φορέα.
 
Ως Νομαρχία μιας Χώρας ισονομίας, ισοπολιτείας και παραδείγματος προς μίμηση, αποδείξαμε με εκατοντάδες έργα το αληθινό ενδιαφέρον και την συνέπειά μας, σε κάθε οικισμό, χωρίς διακρίσεις διαφορετικότητας.»
Ξάνθη, 3 Σεπτεμβρίου 2009
 
Η απάντηση της ΖΑΓΑΛΙΣΑ
Η νέα γέφυρα: Παυλίδης Βάνα Κιοπρούγιε!
Ο κ. Γεώργιος Παυλίδης, νομάρχης Ξάνθης επί 12 χρόνια, θα έπρεπε να ξέρει (ή να έχει δει στη φωτογραφία, φ. 10/8/09 της ΖΑΓΑΛΙΣΑ) ότι εμείς αναφερθήκαμε σε άλλη γέφυρα από εκείνη που παρουσιάζει το Δελτίο Τύπου της νομαρχίας. Γι αυτό άλλωστε και δημοσιεύσαμε φωτογραφίες οι οποίες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της αλήθειας.
 
Πρόκειται άραγε για άγνοια ή μήπως οι υπηρεσίες του δεν τον ενημερώνουν σωστά; Αυτό πάντως είναι εσωτερικό πρόβλημα της νομαρχίας και όχι της ΖΑΓΑΛΙΣΑ.
 
Η γέφυρα-κορμός δέντρου υπάρχει αυτή τη στιγμή που γράφουμε την απάντησή μας και πλέον θα αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο στη Σμίνθη... Υπάρχουν μαθητές και κάτοικοι που την περνούν καθημερινά για να πάνε στο σχολείο και στο τζαμί. Και το πιο ωραίο είναι ότι λίγο παραπέρα υπάρχει και άλλη μοντέρνα γέφυρα του 21ου αιώνα, αλλά αυτή είναι μεγαλύτερη από την πρώτη καθώς έχει…δύο κορμούς δένδρων!
 
Αν έτσι, ο κ. νομάρχης, αντιλαμβάνεται την τουριστική αξιοποίηση των Πομακοχωριών (ή, να μας συγχωρεί, του …Ορεινού Όγκου), τότε πράγματι η γέφυρα-κορμός δέντρου συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Σμίνθης και της ευρύτερης περιοχής…Προς τιμήν του νομάρχη μας η γέφυρα από κορμό ξύλου στη Σμίνθη στο εξής μετονομάζεται σε «Γέφυρα του Παυλίδη» (Παυλίδης Βάνα Κιοπρούγιε).
 
Ελπίζουμε ότι θα προσελκύσει αρκετούς τουρίστες στην Σμίνθη και έτσι ο νομάρχης μας θα συμβάλλει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στην τουριστική ανάπτυξη του …Ορεινού Όγκου. Αχ, βαχ μάϊκο, μάϊκο…
Με εκτίμηση
Ιμάμ Αχμέτ
Απόφοιτος ΕΠΑΘ
 
(τεύχος 34, Οκτώβριος 2010)

 

Κατηγορία: