Στήριξε τον αγώνα των Πομάκων γίνε συνδρομητής της Εφημερίδας, Καντε κλίκ εδώ!

70 οικογένειες περιμένουν δρόμους.Πανέρια και Αχλαδιά ν. Ξάνθης

Tο καλοκαίρι ήρΛίμνη-Δρόμος που οδηγεί στον οικισμό Πανέριαθε και ο καιρός είναι ιδανικός για να φτιάξουν οι εργολάβοι δρόμους χωρίς να τους εμποδίζει η κακοκαιρία. Η δικαιολογία περί κακοκαιρίας χρησιμοποιείται συνέχεια από τους τοπικούς άρχοντες για να μην κάνουν δρόμους στα Πομακοχώρια και των τριών νομών της ελληνικής Θράκης. Για την άλλη δικαιολογία περί … έλλειψης χρημάτων καλύτερα να μην την σχολιάσουμε.

Γενικότερα, η έλλειψη σωστού οδικού δικτύου ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την ερήμωση ορεινών χωριών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον ενός τόπου. Ιδιαίτερα στην Ξάνθη, όπου οι Πομάκοι κάτοικοι επιμένουν σε πείσμα των συνθηκών (έλλειψη υποδομών, εργασίας κτλ) να μένουν σε μεγάλους αριθμούς στα Πομακοχώρια, νομίζουμε ότι πρέπει η πολιτεία να τελειώνει γρήγορα με το θέμα των δρόμων. Σε προηγούμενα φύλλα είχαμε παρουσιάσει την έλλειψη ασφαλτοστρώσεων στο Διάσπαρτο (ούτε … πινακίδα υπάρχει για να δείξει στους οδηγούς που πρέπει να στρίψουν για το χωριό) και στην Κοτάνη. Σήμερα, αναφέρουμε τα Πανέρια και την Αχλαδιά, δύο χωριά στα οποία κατοικούν γύρω στις 70 οικογένειες. Οι δρόμοι που οδηγούν στους δύο αυτούς οικισμούς (από Κένταυρο, Διάφορο κτλ) είναι τραγικοί. Πολλές φορές μάλιστα στην είσοδο του χωριού δεν μπορείς να πλησιάσεις από τα νερά που κάνουν τον δρόμο μικρή λίμνη!
 
Να περιμένουμε άραγε από τον Νομάρχη κ. Γ. Παυλίδη και από την Περιφερειάρχη κα.Θ. Κόκλα, πρωτοβουλίες για να μην περνάνε κάθε χρόνο οι κάτοικοι ταλαιπωρίες και βάσανα εξαιτίας των δρόμων;
 
(τεύχος 41, Μάιος 2010)

 

Κατηγορία: